Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μακρόν υπόσχεται μια μοναδική τελετή έναρξης στο Παρίσι το 2024

ΦΩΤΟ ΜΑΚΡΟΝ

Η τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, σε τρία χρόνια, θα είναι μοναδική.

Η ιδέα του Τόνι Εστανγκέ, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής στο «Παρίσι 2024», επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στις στήλες της Equipe, με τον Γάλλο Πρόεδρο να επιθυμεί να «σπάσει» τους κώδικες στην έναρξη των Αγώνων του Παρισιού.

«Ήταν μερικοί μήνες τώρα που υπήρξε η επιθυμία να έχουμε μια πραγματικά μοναδική κι επαναστατική τελετή έναρξης» εξήγησε ο Μακρόν. «Την πρώτη φορά που ο Τόνι (Εστανγκέ) μου παρουσίασε αυτή την ιδέα, πριν από ένα χρόνο, σκέφτηκα ότι ήταν τρελή. Τώρα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτή η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα».

Ήταν ακόμη το 2018, όταν ο τρεις φορές Γάλλος Ολυμπιονίκης του κάνοε καγιάκ παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρότζεκτ, έχοντας ως κεντρική ιδέα την επιθυμία να διοργανώσει «Αγώνες που προσεγγίζουν τους ανθρώπους».

«Υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν: ασφάλεια, ιστορία, διαδρομή, λεπτομέρειες» συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος. «Η τελετή έναρξης θα γίνει σε φορτηγίδες στο Σηκουάνα, χρησιμοποιώντας επίσης όλα εκείνα τα οποία προσφέρει ο ποταμός ως αστικό περιβάλλον».

Και ο Μακρόν συμπλήρωσε: «Η επιθυμία μας είναι να μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε ένα αξέχαστο γεγονός. Οπτική δύναμη, συναίσθημα και ακόμη και ένας πολύ διαφορετικός ρυθμός στην τελετή. Υπάρχει μια απίστευτη δυνατότητα δημιουργικότητας, συνδυάζοντας μέρη και παραστάσεις ταυτόχρονα».

Όλη η επικαιρότητα