Ηλεία

Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας: Αντιδράσεις για την απόρριψη των αποζημιώσεων

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαλιανάτος.

Tο θέμα της απόρριψής των καλλιεργητών επίσπορης φθινοπωρινής πατάτας από την αποζημίωση λόγω covid, θέτει με  επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Στην επιστολή του κ. Βαλιανάτος αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους καλλιεργητές επίσπορης φθινοπωρινής πατάτας για την απόρριψη τους από την αποζημίωση λόγω COVID.
Οι παραγωγοί αυτοί δεν δήλωσαν την καλλιέργεια τους στο ΟΣΔΕ διότι η καλλιέργεια ξεκινάει το Σεπτέμβριο κάθε έτους. Δηλαδή μετά το πέρας της προθεσμίας των δηλώσεων του ΟΣΔΕ.

Όμως έχουν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ ,πλήρωσαν κανονικά τις εισφορές και δηλώνονται κανονικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σας επισημαίνουμε ότι τους τελευταίους μήνες ο Νομός μας έχει υποστεί ζημιές από τις καιρικές συνθήκες (παγετός ,χαλάζι κ.λ.π) με αποτέλεσμα οι παραγωγοί μας να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην κρατική βοήθεια για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν τις καλλιέργειες τους.

Ζητάμε συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να γίνουν από εσάς οι ανάλογες ενέργειες προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας παραγωγός που υπέστη ζημιά από τον COVID και άμεσα να πληρωθούν οι πατατοπαραγωγοί μας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος».

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βαλιανάτος επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ενώ αναρωτήθηκε πως θα μπορούσαν οι παραγωγοί να δηλώσουν την καλλιέργειά τους στο ΟΣΔΕ, τη στιγμή που η ίδια η καλλιέργεια ξεκινά μετά το πέρας της προθεσμίας για δηλώσεις στο… ΟΣΔΕ!

«Αυτά τα ζητήματα πρέπει επιτέλους να διευθετηθούν. Οι παραγωγοί που έχουν πληγεί, που περνάνε μια μεγάλη κρίση και πριν την πανδημία, υπόκεινται μια ταλαιπωρία για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Πρέπει να δώσει λύση ο υπουργός σε αυτό το θέμα. Πως θα συνεχίσουν να καλλιεργούν;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα