Αγροτικά Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Στον Λυκουρέντζο για ζημιές

Μετά την τροποποίηση του καταστατικού, σύμφωνα με το νέο νόμο, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας «προχωρά» σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου πενταμελούς Δ.Σ. και τριμελούς εποπτικού συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου (4 μ.μ.), στα γραφεία της Ομάδας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος είπε ότι οι διαχειριστικές επιτροπές που λειτουργούν για οπωροκηπευτικά, Κορινθιακή σταφίδα, βιομηχανική τομάτα και ελαιόλαδο, θα διενεργήσουν εκλογές τον Μάρτιο του 2021, διότι τότε λήγει η θητεία.

«Εμείς καλούμε τα μέλη να έρθουν μα ψηφίσουν, θα έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις για κορονοϊό και θα προσπαθήσουμε να έρχεται σταδιακά ο κόσμος την μέρα των εκλογών για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Η Ομάδα Παραγωγών θέλει να είναι νόμιμη και γι’ αυτό «προχωρά» στις εκλογές για την επόμενη τετραετία», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Στις 2 Οκτωβρίου που έχει οριστεί το πρώτο κάλεσμα θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων της Ομάδας Παραγωγών.

Εν’ τω μεταξύ τις επόμενες μέρες η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο. Εκτός των χρόνιων προβλημάτων με τις μη αποζημιώσεις για ζημιές από καύσωνες, θα τεθούν και οι τελευταίες ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή του δήμου Ήλιδας και σε άλλες περιοχές του νομού  από την προ ημερών μεγάλη πυρκαγιά.

«Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Είναι αγανακτισμένος. Περισσότερο εμείς θα πιέσουμε, ο καρπός να «πάει» στον ΕΛΓΑ, να μην «πάει» στα ΠΣΕΑ, γιατί αν πάει στα ΠΣΕΑ, μπορεί να γίνει κάτι μετά από 4- 5 χρόνια.

Ήδη, σήμερα μας πολλά τηλέφωνα και από τις περιοχές Λυγιάς και Βαρθολομιού, ότι οι ελιές έχουν πέσει κάτω.

Ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να κινητοποιηθεί και να καταγράψει τις ζημιές, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο…», επεσήμανε.

Όλη η επικαιρότητα