Ηλεία

ΟΣΔΕ: Πονοκέφαλος…τα χωράφια σε βοσκοτοπικές περιοχές

Προβλήματα στις αιτήσεις για το ΟΣΔΕ διαπιστώνονται κυρίως με χωράφια που βρίσκονται σε βοσκοτοπικές περιοχές όπου χρειάζεται μια σειρά εγγράφων προκειμένου να ολοκληρωθεί η αίτηση αν και οι πιστοποιημένοι φορείς περιμένουν διευκρινήσεις από το Υπουργείο πάνω στο ζήτημα αυτό.

“Είναι ένα ζήτημα που έχουμε αντιμετωπίσει σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως ορεινές και έχουμε ζητήσει να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις.  Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις χρειάζεται να προσκομίζει ο παραγωγός συμβόλαια κτηματολόγια και τοπογραφικά, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο και πιστεύω ότι στο τέλος ίσως να δοθεί και μία διαφορετική λύση χαλαρώνοντας λίγο αυτούς τους κανόνες.  Σε κάθε περίπτωση πάντως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, σε πλήρη δυναμικότητα όλα τα γραφεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών Πύργου  Άλκης Κωνσταντόπουλος.

Με καθυστέρηση

Η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει φέτος, αφού φέτος η έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή αιτήσεις στο ΟΣΔΕ ξεκίνησε  τη Μεγάλη Εβδομάδα ενώ πέρυσι είχε αρχίσει το Φεβρουάριο.  “Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε ένα αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουμε από τη μία όλες τις αιτήσεις των παραγωγών και από την άλλη να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα ρυθμό ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί και να τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η συγκεκριμένη περίοδος λόγω της πανδημίας”, τόνισε ο κ Κωνσταντόπουλος που ευχήθηκε οι αγρότες να μην τρέξουν την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

“Ευελπιστούμε ότι δεν θα αφήσει ο κόσμος για την τελευταία στιγμή την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις 22 Ιουνίου, που με βάσει μία ενημέρωση που έχουμε, θα είναι η καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας. Άρα λοιπόν οι παραγωγοί που δεν έχουν να συγκεντρώσουν έγγραφα να φτιάξουν καινούρια ενοικιαστήρια, να φτιάξουν τοπογραφικά ή οτιδήποτε άλλο που θα τους δημιουργήσει έτσι και αλλιώς μία καθυστέρηση καλό είναι να προσέλθουν τις μέρες αυτές, να εκμεταλλευτούμε το διάστημα που μπορεί να υπάρχει μία φυσιολογική ροή και να γίνει η δουλειά όπως πρέπει. Φυσικά όπως έχουμε ξαναπεί υπάρχει δυνατότητα σε όλους μέσω του τηλεφώνου ή και με την χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μας αποστέλλουν ότι απαραίτητο έγγραφο για την ολοκλήρωση της δήλωσης και έτσι να μειώσουμε όσο το δυνατόν τη φυσική παρουσία των παραγωγών στο χώρο μας. Από ότι δείχνουν μέχρι τώρα τα στοιχεία μας η πλειοψηφία των παραγωγών ακολουθεί αυτό το δρόμο”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Πύργου κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα