Ηλεία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας – Έως το τέλος του χρόνου η αδειοδότηση του Επιταλίου

Έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχει δοθεί η άδεια λειτουργίας στο αεροδρόμιο του Επιταλίου προκειμένου να φιλοξενεί πτήσεις που θα είναι εναρμονισμένες με τις υποδομές που διαθέτει…    

Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές με κύριο στόχο την διασφάλιση της ασφάλειας πτήσεων και επιβατών

Στα πλαίσια της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συστημάτων που απαιτούνται για την λειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου  ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Ανδραβίδας, όπου αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης αποτέλεσε η συμβολή της Υπηρεσίας Εναερίου Κυκλοφορίας του αεροδρομίου στον έλεγχο των πτήσεων που θα διενεργούνται στον πρώην Κρατικό Αερολιμένα Επιταλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν  με το Διοικητή της 117 Π.Μ. Σμήναρχο Ιπτάμενο Άγγελο Καλλιγαρίδη, καθώς και με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Αεροδρομίου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου Επιταλίου. Στόχος μας είναι το αεροδρόμιο να αποκτήσει τη θέση και τη δυναμική που του αξίζει διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών του αεροδρομίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στενότερης συνεργασίας και υποστήριξης της ΠΔΕ προς την Πολεμική Αεροπορία και γενικότερα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλη η επικαιρότητα