Ηλεία

Ο Γ. Λέντζας για τον σύνδεσμο «Ηρακλής»: Η απόφαση δεν επηρεάζει τη λειτουργία

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας δεν επηρεάζει την λειτουργία του Συνδέσμου «Ηρακλής» τόνισε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, υπογραμμίζοντας όμως ότι πάντα υπάρχουν «Εφιάλτες» αναφερόμενος στην αντιπολίτευση του δήμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Λέντζας τόνισε: «Σχετικά με τον Ηρακλή, εντός των επομένων ημερών θα παρουσιάσουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που τόσο πολύ ενδιαφέρει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μάλιαρη, να μην ανησυχεί, ο Δήμος είναι σε πολύ καλά χέρια, 6,5 εκατ, 3, 5 εκατ με την έκπτωση θα υπογραφεί. Τουλάχιστον εμείς εξασφαλίσαμε το έργο , γιατί με το 62% το έργο ήταν αίολο. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε  στο «Τρίτσης» πρόταση για τα λύματα, είναι έτοιμη η μελέτη των 4,5 εκατ ευρώ που αφορά στο βιολογικό Κυλλήνης, του Κάστρου και Κάτω Παναγιά και εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω τον σεβασμιότατο κ.κ. Γερμανό, για την παραχώρηση που έκανε στο δήμο , στον «Ηρακλή» ένα οικόπεδο στην Κάτω Παναγιά για καλό σκοπό.».

Διαγραφή και αντικατάσταση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λέντζας δήλωσε: «Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας δεν επηρεάζει την λειτουργία του «Ηρακλή». Εμείς στον «Ηρακλή» ως δημοτική αρχή έχουμε δύο μέλη. Τα δύο μέλη εμείς τα βάλαμε. Ο «Ηρακλής» αποτελείται από ένα μέλος της αντιπολίτευσης και από δύο μέλη του δήμου Πηνειού. Η αντιπολίτευση είναι αυτή η οποία ορίζει  ποιο είναι το μέλος.

Όταν ορίστηκε ο κ. Βατσής, ήτανε μέλος της αντιπολίτευσης. Σε μεταγενέστερο χρόνο διεγράφη. Από κει και πέρα δεν μπορώ εγώ να υπεισέλθω σε θέματα που αφορούν τους σχηματισμούς των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Πάντως θα μελετήσουμε την απόφαση, έχουμε χρόνο, γιατί η απόφαση που έχει έρθει είναι ότι έχει διαγραφεί. Δεν έχει μιλήσει περί αντικατάστασης. Εμείς επειδή λειτουργούμε με βάση τη νομιμότητα , αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση , θα το κάνουμε. Δεν είναι θέμα της νυν δημοτικής αρχής αλλά της αντιπολιτευσης. Εμείς ως δημοτική αρχή εξαρχής προστατεύσαμε τα συμφέροντα του «Ηρακλή». Εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Αν θέλουν να βρεθούνε εφιάλτες  ο δρόμος είναι μπροστά.

Όποιος θέλει να γίνει εφιάλτης, γιατί ακούω διάφορα, ότι «δήθεν και τάχα μας νοιάζει το έργο, μας νοιάζει ο δήμος μας», αλλά από την άλλη είμαστε συνέχεια και σε αγαστή συνεργασία με τον όμορο δήμο, που καλά κάνει και ο όμορος δήμος εξυπηρετεί τα συμφέροντα τα δικά του. Εφιάλτες και πρόθυμοι μπορούν να βρεθούνε. Ο Λέντζας προασπίζει τα συμφέροντα του δήμου Ανδαβίδας Κυλλήνης. Από κει και πέρα τα άλλα είναι «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε»».

Όλη η επικαιρότητα