Αρθρογραφία

Ο Δήμος Πύργου αποκτά βιβλιοθήκη

Με απόφαση του δραστήριου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο Δήμος Πύργου σύντομα θα στεγάσει στην ισόγειο αίθουσα του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Βιβλιοθήκη, με χιλιάδες βιβλία, πραγματικούς θησαυρούς γνώσης. Εγκυκλοπαίδειες, λεξικά Ελληνικά και ξενόγλωσσα, ιστορικές πραγματείες διασήμων ιστορικών, ολόκληρη η σειρά Αρχαίας κλασσικής λογοτεχνίας, Ελληνική και ξένη λογοτεχνία κορυφαίων συγγραφέων είναι βιβλία από την εκτεταμένη συλλογή του γράφοντος, την οποία δωρίζει στον Δήμο Πύργου.

Ο ίδιος επιμελείται τον περαιτέρω εμπλουτισμό της εν λόγω βιβλιοθήκης, απευθυνόμενος στους συμπολίτες συγγραφείς (Τ. Σινόπουλο, Τ. Δόξα – Γ. Παυλόπουλο -Σ. Καράγιωργα – Βύρωνα Πολύδωρα και πολλούς άλλους, τα ονόματα των οποίων θα προβληθούν σε περίοπτες θέσεις στη βιβλιοθήκη), σε γνωστούς εκδοτικούς οίκους και δια του παρόντος απευθύνεται σε βιβλιόφιλους συμπολίτες, που επιθυμούν να δωρίσουν βιβλία, με την παράκληση να επικοινωνήσουν με τον ίδιο στο τηλέφωνο 6942-707460.

Γνωστοποιείται, ότι η βιβλιοθήκη, η τράπεζα ανάγνωσης και τα καθίσματα, θ’ αποτελέσουν ένα σύνολο χάρμα ιδέσθαι, καθώς όπως προβλέπει η αρχιτεκτονική μελέτη θα είναι ξυλόγλυπτα σύγχρονης τεχνοτροπίας και θα στεγαστούν στην ισόγειο αίθουσα του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, η οποία μετά από αισθητικές παρεμβάσεις θα καταστεί υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο. Στην ίδια αίθουσα θα συστεγαστούν εκθέματα ανεκτίμητης ιστορικής και λαογραφικής αξίας, ευγενική δωρεά και αυτή του αείμνηστου ευπατρίδη πολιτικού Βασίλη Κορκολόπουλου.

Μέσα σ’ αυτή τη μεγαλόπρεπη Κιβωτό του λόγου και της τέχνης φιλοδοξούμε να λάβουν χώρα σπουδαία δρώμενα, ικανά να σηκώσουν όλο και πιο ψηλά τον τοπικό πολιτισμό. Να επαναφέρουμε, δηλαδή, την αίγλη του παλιού αρχοντικού Πύργου!

Τέλος, διακαής πόθος μας είναι, να καταστήσουμε αυτό το πολιτιστικό κέντρο του δήμου μας προορισμό καθημερινής επισκεψιμότητας, τόσο από συμπολίτες μας, όσο και από επισκέπτες στην πόλη μας. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε

Γράφει ο

Τάκης Αvτωvακόπουλος

Όλη η επικαιρότητα