Ηλεία

Ο εικονολήπτης που άφησε την κάμερα και έτρεξε να σβήσει τη φωτιά

Ακούστε το άρθρο

Είναι από αυτές τις στιγμές που οι άνθρωποι της τηλεόρασης σταματούν να καταγράφουν το ρεπορτάζ και στέκονται στο πλευρό των συνανθρώπων τους…

Τις τελευταίες ημέρες οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των τηλεοπτικών σταθμών, δίνουν κι αυτοί τη δίκη τους «μάχη» προκειμένου να ενημερώνουν τους τηλεθεατές για τις εξελίξεις των πυρκαγιών.

Χθες κι ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν στο χωριό της Νεμούτας αποκλεισμένα μετέδιδαν ζωντανά την εικόνα της πυρκαγιάς.

Στη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Δίχως δεύτερη σκέψη και με αυτοθυσία ο εικονολήπτης Απόλλων Δάρμας, άφησε την κάμερα και έτρεξε στο σημείο με μια κλάρα στα χέρια προκειμένου να σβήσει τη φωτιά.

«Στο σημείο αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή αναζωπύρωση. Βλέπετε τον συνάδελφο μας Απόλλωνα Δάρμα να τρέχει με μια κλάρα στα χέρια προκειμένου να κάνει ότι μπορεί. Δε νομίζω να τα καταφέρει αν δεν έρθει ένα όχημα με νερό για να επιχειρήσει» είπε χαρακτηριστικά στον αέρα της ενημερωτικής εκπομπής του Alpha η δημοσιογράφος Βικτωρία Δαράτου που βρισκόταν στο σημείο.

Όλη η επικαιρότητα