Ηλεία

Με την ιστορική μνήμη των 200 ετών ο εορτασμός στην Αμαλιάδα (pics)

Ακούστε το άρθρο

Με ιστορική μνήμη ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε χθες   τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Εξαιτίας της πανδημίας, στις εκδηλώσεις δεν συμμετείχαν οι κάτοικοι του δήμου  και δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, όπως εξάλλου σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος  του Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Πετράκου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση   στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και έγινε και  η κατάθεση στεφάνων  από τον δήμαρχο Ήλιδας κ.  Γιάννη Λυμπέρη,  τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας κ. Γιώργο Καρατζά,  τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ Κωνσταντίνο Χριπάτσιο και τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας του Ερυθρού Σταυρού Αλέξιο Ξύδη.

 Σε δηλώσεις του, μετά τις εκδηλώσεις, ο δήμαρχος Ήλιδας δήλωσε: «Οι συνθήκες που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία μας αναγκάζουν να περιορίσουμε κατά πολύ τις εκδηλώσεις για την μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνισμού. Την απελευθέρωση του Έθνους.

Παρ’ όλα αυτά  πιστεύω πως στο κλείσιμο της εορτής, δηλαδή η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, καθορίζει και τη σημασία της σημερινής ημέρας. Ο Διονύσιος Σολωμός, πριν 200 χρόνια δημιούργησε τον μεγαλύτερο πανηγυρικό για αυτή την Ημέρα, ο οποίος θα ακούγεται για αιώνες. Να είμαστε όλοι καλά και το 2022 να γιορτάσουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια την 25η Μαρτίου».

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι σημαιοφόροι των σχολείων της Αμαλιάδας.

Δείτε Φωτογραφίες: 

Όλη η επικαιρότητα