Λακωνία Περίεργα

Ο θρύλος με το φάντασμα του τρελού κρεοπώλη που στοιχειώνει νεκροταφείο της Λακωνίας

Ακούστε το άρθρο

Έξω από την πόλη της Σπάρτης υπάρχει ένας μικρός οικισμός, η Ριβιώτισσα, ο οποίος εκ πρώτης όψης μοιάζει με έναν συνηθισμένο οικισμό της ελληνικής επαρχίας. Ωστόσο, η ιστορία που τον ακολουθεί είναι τόσο ανατριχιαστική, ώστε ο επισκέπτης της περιοχής να έχει την αίσθηση ότι πρωταγωνιστεί σε ταινία θρίλερ.

Ο θρύλος αναφορικά με τη Ριβιώτισσα, λοιπόν, θέλει το νεκροταφείο της να είναι στοιχειωμένο από έναν τρελό κρεοπώλη, ο οποίος είχε αποκεφαλίσει τη γυναίκα του με το αγαπημένο του μαχαίρι.

Ο Ιωάννης Κουκούτσης, λοιπόν, πριν αρκετά χρόνια επέστρεψε στο σπίτι του και αντί να πέσει για ύπνο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, σκότωσε την ίδια του τη γυναίκα και μάλιστα με το αγαπημένο μαχαίρι της δουλειάς του. Με τον ίδιο να παραδίδεται μόνος στις αρχές, ποτέ δεν έγινε γνωστός ο λόγος για τον οποίο προέβη σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Με κανέναν να μην είναι σίγουρος πού σταματά ο μύθος και πού αρχίζει η πραγματικότητα, ο αστικός θρύλος θέλει ο φάντασμα του συζυγοκτόνου να τριγυρνάει μέχρι σήμερα στο νεκροταφείο της Ριβιώτισσας καθημερινά μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, το φάντασμα, λέγεται ότι ρίχνει κάτω τα καντήλια και τις εικόνες, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να διώξει μακριά τις τύψεις για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

via

Όλη η επικαιρότητα