Ηλεία

Αμαλιάδα: Ο ιός “χτύπησε” και την συνοικία Παπακαυκά

Τρία είναι μέχρι αυτή την ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια γειτονιά της Αμαλιάδας, στο Παπακαυκά, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πύργου, εκτός κινδύνου.

Παράλληλα, εξετάζονται και κάποια «ύποπτα» κρούσματα από την συγκεκριμένη γειτονιά και αναμένονται αποτελέσματα μοριακών ελέγχων.

Επί έναν χρόνο η γειτονιά Ρομά του Παπακαυκά… «βάσταγε» γερά, αφού εκτός από ένα κρούσμα πέρυσι, δεν είχε παρουσιάσει κάποιο άλλο, βάζοντας «φρένο» σε κάποιους που μιλούσαν για διασπορά, από έναν οικισμό πρότυπο στην Ελλάδα.

Όπως γενικότερα στον δήμο Ήλιδας, έτσι και στην γειτονιά του Παπακαυκά παρουσιάστηκαν κρούσματα, ενώ οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα κρούσματα αυτά, οι οικείοι τους και οι επαφές τους που ενημερώθηκαν, μπήκαν σε οικιοθελή κατ’ οίκον καραντίνα, σε αντίθεση με μερίδα πολιτών που το προηγούμενο κυρίως διάστημα κυκλοφορούσε στην πόλη και όχι μόνο, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε την ατυχία να προσβληθεί από τον ιό…

Τα κρούσματα από την συγκεκριμένη γειτονιά είναι τρεις γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 30 – 55 ετών. Είναι σε καλή κατάσταση και λαμβάνουν την απαιτούμενη αγωγή.

Οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πύργου και η τρίτη είναι ασυμπτωματική και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της

Όλη η επικαιρότητα