Αρθρογραφία

Ο ύμνος της αγάπης

Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.

Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.

Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν οργίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.

Προς Κορινθίους Α΄Επιστολή  του Αποστόλου Παύλου, απόδοση Αρχαίου Ευαγγελικού Κειμένου στα νέα ελληνικά.

Οι ημέρες που διανύουμε αποτελούν για όλους μας αφορμή για ενσυναίσθηση και κατάνυξη! Τα Πάθη του Κυρίου ως ιερή μυσταγωγία μας διδάσκουν εμπράκτως την έννοια του ανθρωπισμού με διδάσκαλο τον ίδιο τον Θεάνθρωπο, ώστε να επωάσουμε τη δύναμη ενός σύγχρονου εξευγενισμένου πολιτισμού, που θα εδράζεται στις πανανθρώπινες αρχές της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της δικαιοσύνης.

Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ας υιοθετήσουμε όλοι το μήνυμα “το κακόν νικάται δια του αγαθού” και ας θέσουμε αυτονόητη προϋπόθεση και ακρογωνιαία αρχή σε όλες μας τις προσπάθειες την κοινωνική ευημερία και πρόοδο και τη διαρκή διαδικασία μεταβολής και εξέλιξης προς ένα ανθρωποκεντρικό και φιλεύσπλαχνο πολιτισμό!

Εύχομαι σε όλους μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Όλη η επικαιρότητα