Ηλεία

Ο Covid-19 φτωχοποιεί και τον κλάδο των ταξί

385 επαγγελματίες από την Ηλεία στο έλεος της πανδημίας ζητούν απεγνωσμένα μέτρα στήριξης

Με αφανισμό απειλούνται τα taxi

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας και ο κλάδος των οδηγών taxi τα οποία διαρκώς διογκώνονται για τις 385 οικογένειες στην Ηλεία που στηρίζουν την επιβίωσή τους στο επάγγελμα αυτό. Τα αναγκαστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διασπορά  του Sars Cov-2, έχουν προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις και τεράστια μείωση στο τζίρο τους. Από τη μια η απαγόρευση των μετακινήσεων και από την άλλη ο μειωμένος αριθμός των επιβατών εντός του οχήματος, έχουν συρρικνώσει  το εισόδημα των επαγγελματιών και επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους  οδηγούνται σε παράλληλες εργασίες.

Είναι γεγονός ότι η συντήρηση του οχήματος και τα λειτουργικά έξοδα έχουν υψηλό κόστος και κυμαίνονται περίπου σε ημερήσια βάση γύρω στα 20-22 ευρώ.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση  είναι σα να μη δουλεύουν  και αφού το εισόδημά τους  είναι πολύ μικρό δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες με αποτέλεσμα να φορτώνονται μόνο υποχρεώσεις. Εκτός από τα 800 ευρώ που τους είχαν χορηγηθεί την άνοιξη του 2020, δεν υπάρχει καμία άλλη βοήθεια, με εξαίρεση την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία όμως λόγω αυστηρών κριτηρίων δε τη δικαιούνται όλοι και κάποιοι την έχουν εισπράξει 2,3 ή και περισσότερες φορές και κάποιοι άλλοι καμία. Το επάγγελμα απειλείται με αφανισμό και οι οδηγοί ιδιοκτήτες taxi ζητούν την άμεση στήριξη από την κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητά του.

Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο ο κλάδος να εξαιρείται από ενισχύσεις που προβλέπονται βάσει του νόμου 4714/2020 όπως στις υπόλοιπες επιβατικές και χερσαίες μεταφορές, με τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία.

Παναγιώτης Τσαπάρας: Τα έξοδα πολλά και το μέλλον παραμένει θολό 

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη δήλωσε στην εφημ. Πατρίς ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών taxi Πύργου Ερμής και πρόεδρος του ράδιο-ταξί  κ. Παναγιώτης Τσαπάρας και προσθέτει «Δεν υπάρχει τουρισμός στην περιοχή, έκλεισαν και τα σχολεία που μετέφεραν πολλοί συνάδελφοι τους μαθητές, που σημαίνει ότι χάθηκε και αυτό το εισόδημα. Με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί ο πολίτης δε χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του το taxi.  Παλαιότερα υπήρχαν 3-4 άτομα που χρησιμοποιούσαν taxi για τον προορισμό τους σε άλλα αστικά κέντρα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη κ.ά τώρα δεν γίνεται. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά η ασφάλεια του οχήματος, του οδηγού, το ΚΤΕΟ, το Φ.Π.Α. λάστιχα, service, χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε μεγάλες ζημιές. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί πλέον μετά τις 18:00 και κανένας δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε.. ».

Αντώνης Δημητρουλόπουλος: Καταστροφή και αφανισμός του κλάδου          

Από τη Ζαχάρω ο  κ. Δημητρόπουλος που συνεχίζει από το 2011 το επάγγελμα του πατέρα του- που ήταν στο χώρο  από το 1983-  κάνει λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε και τα πάγια λειτουργικά έξοδα. Όπως μας είπε υπάρχουν ημέρες με το τζίρο να κυμαίνεται από 10-15 ευρώ και η μεταφορά των μαθητών που ήταν ένα εισόδημα δε γίνεται πάντα λόγω των κλειστών σχολείων. Όσο για την επιστρεπτέα προκαταβολή προσθέτει ότι« γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια, κάποιοι την παίρνουν αλλά οι περισσότεροι δεν την δικαιούνται. Πολλές οικογένειες που στηρίζουν την επιβίωσή τους στο taxi ζουν δύσκολα και πρόσθεσε ότι κανένας δεν περίμενε αυτή την καταστροφή».

Αδάμ Γκούβας : Τα taxi είναι είδος προς εξαφάνιση                                                          

Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, δήλωσε στην εφημ. Πατρίς ο κ. Γκούβας από την Ολυμπία «Δεν υπάρχει ταξιτζής που να μην κάνει δεύτερη δουλειά για να τα βγάλει πέρα. Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ως κλάδος. Από το 2004 και μετά σταδιακά ήρθε η κάτω βόλτα. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που έπληξαν τη χώρα έφεραν και τεράστια πτώση σε εμάς, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα και τώρα με τον κορονοϊό, αποτελειώθηκε η κατάσταση. Εδώ και ένα χρόνο που έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις, που δεν υπάρχει τουρισμός και που γενικά ο κόσμος δε βγαίνει έξω έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο επάγγελμα και κανένας δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το καλοκαίρι του 2020 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο 12ωρος και 15ωρος ημερήσιος τζίρος κυμαίνονταν από 15 έως 20 ευρώ. Το μένουμε σπίτι, έχει τεράστιες επιπτώσεις και αφού δεν μπορούμε ως κλάδος να καλύψουμε τα έξοδά μας χρωστάμε και όσο θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τα προβλήματα θα μεγαλώνουν και όλα αυτά στην Αρχαία Ολυμπία που δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το όνομά της  κατέληξε. ».

Νίκος Λουκόπουλος: Η πανδημία είναι η χαριστική βολή

Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα από τα μνημόνια προστέθηκε και η πανδημία στέλνοντας μας όλους στα τάρταρα, δήλωσε στην εφημ. Πατρίς ο κ. Λουκόπουλος αυτοκινητιστής από την Αμαλιάδα και εκπρόσωπος της εταιρείας taxi ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ε.Π.Ε. με εμπειρία 35 χρόνια στο χώρο τονίζοντας «Όταν υπάρχει ανεργία και πτώση στους μισθούς και τις συντάξεις όλα τα επαγγέλματα επηρεάζονται. Στα προβλήματα προστέθηκε και η πανδημία οδηγώντας το τζίρο σε νέα πτώση που αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις και το 90%. Ζητάμε να μας εντάξουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις και να μας χορηγηθεί το επίδομα του ειδικού σκοπού όπως και σε όλους που εκτελούν δημόσια μεταφορά προσώπων. Επίσης το 1/3 του στόλου των taxi ξεπερνούν τη 15ετία σε ηλικία και αφού με νόμο προβλέπεται η υποχρεωτική τους αντικατάσταση αντί να επιδοτηθούμε για να αγοράσουμε καινούργια, εμείς είμαστε εκτός από όλα τα Κοινοτικά Προγράμματα. Τα taxi δεν είναι για βόλτες, είναι την ασφαλή μεταφορά των πολιτών, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Ασφαλώς αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων ζητάμε να αποζημιωθούμε για το χαμένο εισόδημα λόγω της καραντίνας..».

Νίκος Πόπορης : Ευκαιριακά κάνουμε και άλλες δουλειές

Όπως όλα τα επαγγέλματα έτσι και ο κλάδος ο δικός μας δήλωσε στην εφημ. Πατρίς ο  κ. Πόπορης που διατηρεί taxi στην Κυλλήνη εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα σχεδόν ένα χρόνο που έχει εμφανιστεί ο κορονοϊός. Είχαμε και πριν αρκετές δυσκολίες  και τώρα με την πανδημία η κατάσταση έγινε πλέον αδιόρθωτη τονίζει και προσθέτει. «Είτε δουλέψουμε το taxi είτε όχι, τα έξοδα είναι πολλά και εμείς καλούμαστε να τα καλύψουμε και επειδή ο τζίρος είναι ανύπαρκτος κάνουμε και κάποιες ευκαιριακές δουλειές. Σκεφτείτε ότι δουλεύουμε αλλού για να πληρώσουμε όχι μόνο τα προσωπικά μας έξοδα αλλά και τα έξοδα του taxi. Όσο για τον τουρισμό είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και αφού όλες οι χώρες πλήττονται δε νομίζω να έχουμε ιδιαίτερο κόσμο φέτος. Περίπου στα περσινά επίπεδα και αυτός σε οργανωμένα γκρουπ, δηλαδή ακόμη ένα χαμένο καλοκαίρι τουριστικά και για την περιοχή.».

Σάκης Παναγιώταρος: Ο κόσμος και φοβάται και απαγορεύεται να κυκλοφορεί

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο χώρο του taxi  ο κ. Παναγιώταρος  από τα Λεχαινά, τονίζει τη δύσκολη κατάσταση του κλάδου επισημαίνοντας ότι ο κόσμος είναι φοβισμένος σχετικά με την πορεία του ιού «Ο χώρος του taxi είναι μικρός και κλειστός και ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα με το κρύο δεν είναι εύκολο να έχουμε διαρκώς ανοιχτά τα παράθυρα. Από πέρυσι την άνοιξη μέχρι και τώρα δεν έχω μεταφέρει κανένα παιδί στο σχολείο και γι αυτό πήρα την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όσο για τον τουρισμό δήλωσε στην εφημ. Πατρίς «Είναι μια πονεμένη ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο που επηρέασε πολύ και τη χώρα μας από πέρυσι και με τους λιγοστούς τουρίστες που μας επισκέφθηκαν να είναι σε οργανωμένα κυρίως γκρουπ. Μια κατάσταση που θα συνεχιστεί και φέτος, μόνο όταν μειωθούν τα κρούσματα θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά επίπεδα και μέχρι τότε το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο..».

Ευστάθιος Αλέρτας: Ο κόσμος δε μετακινείται, άρα δεν υπάρχει δουλειά                 

Σχεδόν 15 χρόνια στο χώρο ο κ. Αλέρτας που διατηρεί taxi στην Κρέστενα μας είπε ότι ο κορονοϊός έχει φέρει την καταστροφή «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η δυναμική εξάπλωση του ιού τρομοκρατούν τον κόσμο για να ταξιδέψει και να ζήσει. Έτσι αφού δε μετακινείται ο τζίρος έχει μειωθεί και τα έξοδα τρέχουν. Όσο για την πληρωμή από τη μεταφορά των μαθητών που είναι ένα εισόδημα καταβάλλεται με καθυστέρηση όμως και με τα έξοδα να τρέχουν.  Ο τουρισμός είναι περιορισμένος έως και ανύπαρκτος και οι κάτοικοι αφού δεν ταξιδεύουν στα αστικά κέντρα για τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους, σημαίνει ότι και εμείς έχουμε περιορισμένη δουλειά.  Τα προβλήματα της πανδημίας είναι πάρα πολλά και εκτός από την υγειονομική κρίση, υπάρχει και οικονομική».

Κώστας Χαλβατζής : Η πανδημία συρρικνώνει το εισόδημα                                             

Ο κ. Χαλβατζής που διατηρεί taxi στη Γαστούνη περίπου 15 χρόνια τονίζει «Ο κορονοιος  έχει δημιουργήσει τεράστια δυσλειτουργία και στον κλάδο των ταξί. Τα αναγκαία μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νόσου που εστιάζουν στην απαγόρευση των μετακινήσεων έχουν συρρικνώσει το εισόδημα έως και 90%  και η κατάσταση είναι τραγική. Ο όποιος τουρισμός που έρχεται στην περιοχή δεν χρησιμοποιεί ταξί. Από το Μάρτιο του 2020 είναι σα να σταμάτησε ο χρόνος. Βιώνουμε τεράστιες δυσκολίες όπως και άλλα επαγγέλματα και κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, κατέληξε».

Όλη η επικαιρότητα