Ψυχαγωγία

Ο… Lupin του Netflix σχολίασε την επιστροφή των έργων των Πικάσο και Μοντριάν στην Εθνική Πινακοθήκη

Η επιστροφή των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, εννέα χρόνια μετά την επεισοδιακή κλοπή τους από την Εθνική Πινακοθήκη, έγινε θέμα συζήτησης και εκτός Ελλάδος.

Η κλοπή των διάσημων πινάκων χαρακτηρίστηκε και ως «κλοπή του αιώνα» για τη χώρα μας και θυμίζει έντονα κινηματογραφική ταινία.

Πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν τον 49χρονο δράστη ως «Έλληνα Αρσέν Λουπέν», ενώ υπάρχει μια ομοιότητα και με τη σειρά «Lupin» του Netflix – η οποία εξάλλου είναι εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του Αρσέν Λουπέν – όπου ο πρωταγωνιστής κλέβει έναν πίνακα από το Μουσείο Ορσέ.

Το κόλπο grosso του ήρωα της σειράς του Netflix

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς που κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουνίου, ο πρωταγωνιστής της σειράς, Ασάν Ντιόπ, «έκλεψε» έναν πίνακα από το Μουσείο Ορσέ προκειμένου να τον χαρίσει στη Ζουλιέτ Πελεγκρινί, την κόρη του ορκισμένου εχθρού του.

Στη συνέχεια, ο Ασάν Ντιόπ επιστρέφει τον πίνακα με την ίδια ευκολία που τον έκλεψε… ή μήπως τα φαινόμενα απατούν;

Στην πραγματικότητα, ο πίνακας δεν εκλάπη ποτέ: ήταν όλα ένα τέχνασμα του εκλεπτυσμένου κλέφτη για να πιέσει την κόρη του Πελεγκρινί να προδώσει τον πατέρα της, αλλά και για να κερδίσει την καρδιά της!

Το μήνυμα του Netflix στα ελληνικά

Με αφορμή την επιστροφή των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη, ο λογαριασμός του Netflix στο Facebook έγραψε στα ελληνικά: «Ο Λουπέν διδάσκει ήθος».

Τη δημοσίευση συνόδευε μια φωτογραφία από το κινητό του Ντιόπ που απεικονίζει την «είδηση» της υποτιθέμενης επιστροφής του πίνακα του Πισαρό στο μουσείο Ορσέ.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα