Ηλεία

Πάνος Θεοδωρακόπουλος: Η τραγωδία και η… φάρσα της Δημοτικής Αρχής Πηνειού

O κ.Πάνος Θεοδωρακόπουλος ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Πηνειού συνεχίζει να παίζει άφοβα με το μέλλον του Δήμου και τη δέσμευση των Ανταποδοτικών Τελών επί 12 συναπτά έτη για τον  Ηλεκτροφωτισμό Κοινοχρήστων Χώρων. Μόνο που πλέον το έργο από τραγωδία, έχει εξελιχθεί σε… φάρσα.

Σήμερα, 15 Δεκεμβρίου 2020, προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκάλεσε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για ανάκληση απόφασης για «έγκριση τευχών δημοπράτησης και όρων των διαγωνισμών για την ανάδειξη Φορέα Υλοποίησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Πηνειού, λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ» και για λήψη νέας απόφασης «για έγκριση τευχών δημοπράτησης και των αυτών όρων των διαγωνισμών για την ανάδειξη Φορέα Υλοποίησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Πηνειού».

Δηλαδή, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.407.015,65 ευρώ που θα πληρωθεί από τα ταμεία του Δήμου και για το οποίο έχει δημοσιευθεί ήδη διαγωνισμός (!), υπάρχει ο απόλυτος ερασιτεχνισμός από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Επειδή όμως το όλο θέμα εκτός από φαιδρό, πλέον έχει καταντήσει και επικίνδυνο, ο Δημοτική Αρχή ας απαντήσει επιτέλους στους δημότες τι ήταν αυτό το… τεχνικό πρόβλημα, και ποιοι είναι οι νέοι όροι και τα τεύχη δημοπράτησης, καθώς όπως έχει πει ο ίδιος ο Δήμαρχος ρίχνει σε όλα… φως. Ας μας φωτίσει λοιπόν. Ή ας μας φωτίσουν οι φωστήρες της Οικονομικής Επιτροπής, εάν γνωρίζουν  τι ψήφισαν…»

Όλη η επικαιρότητα