Ηλεία

Πάρκο Ξυστρή – Πύργος: Έτοιμο να υποδεχτεί κόσμο όλων των ηλικιών (pics)

Την δυνατότητα να επισκεφθούν το πάρκο Ξυστρή έχουν πολίτες όλων των ηλικιών ύστερα από την άρση των σχετικών απαγορευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Στον ανοικτό, επίπεδο, χώρο του πάρκου που λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ οι επισκέπτες μπορούν –χωρίς το άγχος του συγχρωτισμού- να κάνουν τον περίπατο τους, να αθληθούν (τρέξιμο), ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην παιδική χαρά με ασφάλεια…

Μιλώντας στη εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ – ΟΤΑ (διαχειρίστρια του χώρου), Βασίλης Σειντής τόνισε πως «Είχαμε προετοιμαστεί εγκαίρως κάνοντας όλες τις απαραίτητες εργασίες και παρεμβάσεις έτσι ώστε μετά την απόφαση που επίτρεψε το άνοιγμα των παιδικών χαρών και των πάρκων να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο, όλων των ηλικιών, στο πάρκο Ξυστρή.

Κάναμε καλλωπισμό, φυτέψαμε κι άλλα λουλούδια ενώ θα φυτέψουμε και ελιές, ενώ περιμένουμε να ξεκινήσει και το έργο της ανάπλασης – ανακατασκευής της καμινάδας. Επιπλέον ο χώρος διαθέτει και υπαίθριο θέατρο που ελπίζουμε ότι θα μπορεί να δοθεί προς χρήση αργότερα.

Η παιδική χαρά προσφέρει ασφάλεια και αυτές τις πρώτες ημέρες που το πάρκο είναι ανοιχτό η επισκεψιμότητα  ήταν ικανοποιητική. Γονείς με τα παιδιά τους τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας απόλαυσαν την παραμονή τους στο χώρο.

Πρέπει να προσθέσω ότι στο πάρκο υπάρχουν και τουαλέτες για μικρούς και μεγάλους που καθαρίζονται και απολυμαίνονται συνεχώς τις ώρες λειτουργίας του πάρκου.

Είμαστε παρόν στο χώρο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και προσέχουμε ώστε όλα να βαίνουν καλώς και να υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια».

Αντωνακόπουλος: «Μια ακόμα ανάσα για τους πολίτες»

«Ως Δημοτική Αρχή επιλέγουμε να απελευθερώσουμε τους δημόσιους χώρους προσφέροντας μια ανάσα στους πολίτες. Υπενθυμίζω ότι Ανάσα είναι και το όνομα της παράταξης μας και για εμάς είναι το ζητούμενο να προσφέρουμε ανάσες στην καθημερινότητα των πολιτών σε μια πόλη όπως ο Πύργος που ασφυκτιούσε στο παρελθόν και η πανδημία έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα λόγω των περιορισμών. Την ερχόμενη Τρίτη θα ανοίξει και το πάρκο ΣΠΚ κι έτσι οι πολίτες θα έχουν περισσότερες επιλογές στη διάθεση τους για να απολαμβάνουν τη βόλτα τους δίχως συγχρωτισμούς μαζί με τα παιδιά τους. Απαιτείται να αναδείξουμε όλους τους δημόσιους χώρους και να τους κάνουμε προσβάσιμους όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη».

Όλη η επικαιρότητα