Αχαϊα

Πάτρα: «Έφυγε» η 35χρονη Αναστασία Αµτζοπούλου μετά από 4 μήνες στο ΠΓΝΠ

Σχεδόν τέσσερις µήνες µετά γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την Πατρινή Αναστασία Αµτζοπούλου, η οποία από τις 24 Ιανουαρίου έδινε µάχη στη ΜΕΘ και σε κλινικές του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου της Πάτρας.

Η νεαρή γυναίκα που, σύµφωνα µε το συγγενικό της περιβάλλον, δεν είχε κανένα υποκείµενο νόσηµα και ήταν υγιής, νόσησε στα τέλη Ιανουαρίου. Η επιδείνωση της κατάστασής της επέβαλε τη διασωλήνωσή της στις 24 του ίδιου µήνα.

Η Αναστασία Αµτζοπούλου, 35 ετών νοσηλευόνταν από τις 24 Ιανουαρίου, κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ κι ενώ ετοιμαζόταν για την αποκατάσταση, απεβίωσε

Επί δυόµισι µήνες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Ξεκίνησε από τη ΜΕΘ κορωνοϊού όπου µετά από εβδοµάδες νοσηλείας βγήκε αρνητική στο τεστ κορωνοϊού κι έτσι µεταφέρθηκε στη γενική ΜΕΘ. Ακολούθως µετά τη φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εµφάνισε βελτίωση κι έτσι µεταφέρθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική. Μάλιστα οι οικείοι της µας µετέφεραν ότι η πορεία της εξελισσόταν οµαλά και οι θεράποντες γιατροί ανέφεραν ότι σύντοµα θα διακοµιζόταν στην Κλινική Αποκατάστασης ώστε να ξεκινήσει σιγά – σιγά η επαναφορά της µε την αποκατάσταση της βάδισης και της όλης κινητικότητας.

«Και κει που περιµέναµε το καλό µήνυµα για να πάει στην αποκατάσταση, την Κυριακή το πρωί επικοινώνησαν από το νοσοκοµείο και είπαν ότι η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί και είναι πολύ άσχηµα.

Ο ιός, όπως µας είπαν, είχε καταστρέψει ζωτικά της όργανα. Πριν προλάβουµε να συνέλθουµε από το σοκ της πληροφορίας αυτής, το βράδυ µας ενηµέρωσαν ότι είχε πεθάνει» µας περιγράφει άνθρωπος του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας. Ο ίδιος επισηµαίνει ότι υπάρχουν πολλά ερωτηµατικά για την αιφνίδια αυτή εξέλιξη. «Αντιλαµβάνεστε ότι είναι σοκαριστική η εξέλιξη.

Από τη µία έχουµε µία υγιέστατη κοπέλα, η οποία βρίσκεται διασωληνωµένη στην εντατική και από την άλλη ενώ περιµέναµε να περάσει στη φάση της αποκατάστασης καθώς όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, µας λένε ότι πέθανε. Γνωρίζουµε ότι η νόσος αυτή είναι πολύ ύπουλη, αλλά η αρνητική εξέλιξη ήταν ραγδαία».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα