Αχαϊα

Πάτρα: Απεργία υγειονομικών γιατρών την Τρίτη- Συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ

Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην 6η ΥΠΕ , από την Ταξική Πορεία με ανακοίνωση που αναφέρει:

Με τα κρούσματα ν’ αυξάνονται, τις μεταλλάξεις να πληθαίνουν και τα εμβόλια να καθυστερούν, οι εργαζό-μενοι στα νοσοκομεία και ο λαός βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Απέναντί μας έχουμε ένα σύστη-μα που και στην πανδημία αποδεικνύει πόσο αναλώσιμους μας θεωρεί.

Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής προστασίας. Την ίδια ώρα που η αρμόδια επιτροπή λέει ότι ο κύριος λόγος μετάδοσης είναι ο συγχρωτισμός σε εσωτερικούς χώρους, δεν προτείνει κανένα μέτρο ούτε για τα σχολεία, ούτε για τα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, ούτε για τα μέσα μαζικής μεταφο-ράς. Δεν κάνει κανένα λόγο για μαζικά τεστ και σωστή ιχνηλάτηση και καραντίνα. Αντίθετα, προτείνει ακόμα περισσότερες απαγορεύσεις. Για το σύστημα, έξω πρέπει να βγαίνουμε μόνο για να δουλεύουμε και ν’ αγοράζουμε. Όλα τα άλλα είναι «αχρείαστα».

Η πραγματικότητα στα νοσοκομεία ολοένα χειροτερεύει. Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί το γεγονός ότι πέθαναν 6.000 άνθρωποι απ’ τον ιό και πάνω από 7.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι από άλλα νο-σήματα, επειδή τα νοσοκομεία γίνανε σχεδόν «μίας νόσου». Θεωρεί ότι δεν έχει καμιά ευθύνη που θρηνούμε ήδη 24 συναδέλφους. Αυτό που την απασχολεί είναι πώς θα συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική χωρίς αντιστάσεις, αξιοποιώντας και την πανδημία. Γι’ αυτό τα υποκριτικά χειροκροτήματα έδωσαν γρήγορα τη θέση τους σε υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα και, κυρίως, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Μας έχουν να δουλεύουμε μ’ εξοντωτικούς ρυθμούς, με αναγκαστικές μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κι από πόλη σε πόλη, μ’ όλο το βάρος των εμβολιασμών να έχει πέσει στις ίδιες πλάτες. Και μας κατηγορούν κι από πάνω για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, αυτοί που χαρακτηρίζουν «υπερβολές» τα αιτήματα για νέες δομές περί-θαλψης, κλίνες και ΜΕΘ. Μας κατηγορούν ότι δεν εμβολιαστήκαμε, αυτοί που δεν φρόντισαν το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της παραγωγής δισεκατομμυρίων δόσεων που ήταν σίγουρο πως θα υπάρξει, ενώ δέχονταν τους όρους των φαρμακευτικών κολοσσών, που θα θησαυρίσουν έχοντας χρηματοδοτηθεί με δισεκατομμύρια.

Και το πιο βασικό: επιχειρούν να μας φιμώσουν, με κάθε είδους διώξεις. Θέλουν να μας εμποδίσουν ν’ αγωνιστούμε, ν’ απεργήσουμε, να βγούμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε αυτά που χρειαζόμαστε τόσο εμείς όσο κι ο λαός. Χρησιμοποιούν κάθε όπλο που έχουν στη διάθεσή τους: Τον αντεργατικό νόμο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Τις συνδικαλιστικές διώξεις. Τις μετακινήσεις προσωπικού. Τις τιμωρη-τικές ΕΔΕ. Την ομηρία επικουρικών και συμβασιούχων. Γιατί ξέρουν καλά ότι το μόνο που μπορεί να ε-μποδίσει την πολιτική τους είναι οι πραγματικοί, μαζικοί αγώνες. Οι κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών και μαθητών το τελευταίο διάστημα έσπασαν τη σιωπή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν, και προκα-λούν ανησυχία σ’ ένα σύστημα που βασίζεται στη βία και την καταστολή.

Για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, χρειαζόμαστε μαζικούς αγώνες. Παρά τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που για χρόνια υπονομεύουν τη συγκρότηση των εργαζόμενων, καλλιεργούν τη διάσπαση και υπόσχονται «σωτηρία» με τους εργαζόμενους στη γωνία, ώστε να διαγκωνίζονται ανενόχλητοι για το ρόλο του καλύτερου «θεσμικού συνομιλητή», οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να συμμετάσχουμε μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις στις 23 Φλεβάρη.

Να αγωνιστούμε για:

· ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!

· ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

· ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

– ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

· ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!

· ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Όλη η επικαιρότητα