Αχαϊα

Πάτρα: Η πόλη τιμά τον Προστάτη της Άγιο Ανδρέα – LIVE η θεία λειτουργία

H Πάτρα τιμά τον Προστάτη της υπό πρωτόγνωρες συνθήκες φέτος, χωρίς όμως να λείπει η θρησκευτική κατάνυξη. Σήμερα η Θεία λειτουργία γίνεται με κλειστές τις πόρτες.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος διάβασε δέηση για την σωρηρία της πόλης και της πατρίδας από την πανδημία, ενώ προηγήθηκε δέηση υπερ όλων όσων ασθενούν αυτές τις ώρες στα Νοσοκομεία της Πάτρας και της χώρας. Προσευχήθηκε ακόμη για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων κατέληξαν χτυπημνένοι από τον κορονοϊό.

Η παρουσία της Αστυνομίας έξω από την εκκλησία δεν είναι για να τρομοκρατήσει ή να θίξει τη θρησκευτική πίστη. Αλλά για να προστατέψει από οτιδήποτε θα δημιουργούσε ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας
στην Πάτρα μέχρι την Τρίτη

Σε σχετική ανακοίνωση η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αναφέρει: «Από σήμερα (29-11-2020) το απόγευμα μέχρι και την Τρίτη (01-12-2020) το πρωί, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών.

Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα, να τιμήσουν και να εορτάσουν τον Άγιο Ανδρέα με υπευθυνότητα.»

Όλη η επικαιρότητα