Αχαϊα

Πάτρα: Κρούσμα σε καφετέρια της Ρήγα Φεραίου – Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης

Σε ανακοίνωσή της κεντρική καφετέρια στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, αναφέρει πως αποφάσισε να κλείσει προσωρινά για προληπτικούς λόγους ύστερα από υποψία κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο του.

Ο εργαζόμενος ενημέρωσε την επιχείρηση ότι ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό, υπεβλήθη σε τεστ το μεσημέρι της Τρίτης, και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έλαβε την οδηγία να κλείσει και να προχωρήσει σε απολύμανση όλων των χώρων.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως το άμεσο κλείσιμο ενός καταστήματος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, γίνεται μετά την εξακρίβωση τριών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ολοι οι εργαζόμενοι της καφετέριας θα υποβληθούν σε τεστ ενώ η καφετέρια θα παραμείνει κλειστή για τρεις ημέρες.

Η ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του καταστήματος αναφέρει τα εξής:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε κατόπιν πληροφοριών που έχουμε από τον σύλλογο εστίασης ΣΚΕΑΝΑ, από συναδέλφους στον χώρο της εστίασης, αλλά και σε πρόσφατο παράδειγμα του προέδρου μας Σπύρου Στεργίου, ένας από τους συνεργάτες μας ενημέρωσε την επιχείρηση ότι υπάρχει υποψία ότι βρίσκεται θετικός στον Covid 19. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον ΕΟΔΥ όπου μας πληροφόρησαν για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση.

Αποφασίζουμε λοιπόν, με δική μας πρωτοβουλία χωρίς να παρουσιάζεται από το προσωπικό μας κάποιο σύμπτωμα, να ακολουθήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κλείσουμε για το διάστημα 3 (τριών) ημερών έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Θα γίνει για ακόμη μια φορά προληπτική μοριακή απολύμανση στο κατάστημα μας, τέστ σε όλο το προσωπικό μας για την διαφύλαξη των πελατών μας και της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε”.

Πηγή: pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα