Αχαϊα

Πάτρα: Πίεση στις ΜΕΘ, ενίσχυση κλινών

Η πίεση στις ΜΕΘ κορωνοϊού σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα» οδήγησε χθες σε έκτακτη σύσκεψη το Συντονιστικό Οργανο ∆ιαχείρισης του Κορωνοϊού το οποίο αποφάσισε την ανάπτυξη Μονάδων Αρνητικής Πίεσης µε τουλάχιστον έξι κλίνες

Σε άλλη σύσκεψη στην 6η Υγειονοµική Περιφέρεια αποφασίστηκε να στηθεί γέφυρα ανάµεσα στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο της Πάτρας και στο νοσοκοµείο Αιγίου προκειµένου να καλύπτονται χειρουργικά και άλλα µη κορωνοϊού περιστατικά.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Χθες νοσηλεύονταν 110 ασθενείς σε ΠΓΝΠ ΚΑΙ «Αγιο Ανδρέα».

Συγκεκριµένα στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο 42 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού και 13 στη ΜΕΘ.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 49 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού και 6 στη ΜΕΘ.

Εν τω µεταξύ η Αχαΐα συνεχίζει να καταγράφει υψηλά κρούσµατα σε νέα περιστατικά. Χθες έφτασαν τα 122 ενώ αυξηµένα είναι και στην Αιτωλοακαρνανία µε 35 κρούσµατα ενώ η Ηλεία είχε 16.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ

Η αύξηση των νοσηλειών και η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ οδήγησε το Συντονιστικό όργανο σε νέες αποφάσεις. «Αποφασίσαµε να δηµιουργήσουµε Μονάδες Αρνητικής Πίεσης ώστε να νοσηλεύουµε σε αυτές περιστατικά που δεν είναι για διασωλήνωση αλλά χρειάζονται υποστήριξη µε αναπνευστική µάσκα. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουµε κλίνες στις ΜΕΘ» εξηγεί ο διοικητής της 6ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Με στόχο την ελάφρυνση του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Πατρών θα υπάρξει συνεργασία µε το νοσοκοµείο Αιγίου. Οι όροι της συνεργασίας τέθηκαν στην πρωινή σύσκεψη χθες των δύο νοσοκοµειακών οµάδων (διοικητές, διευθυντές ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας) υπό τον Γ. Καρβέλη και τη συµµετοχή του καθηγητή Λοιµωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού και του καθηγητή Καρδιολογίας Περικλή Νταβλούρου.

«Στο νοσοκοµείο Αιγίου θα αντιµετωπίζονται περιστατικά µη κορωνοϊού. Ειδικότερα χειρουργικά περιστατικά τα οποία έχουν µειωθεί στο ΠΓΝΠ λόγω του ότι είναι νοσοκοµείο αναφοράς και µία σειρά από άλλα. Η κάλυψη των περιστατικών αυτών θα γίνεται από γιατρούς του ΠΓΝΠ που θα µετακινούνται στο νοσοκοµείο Αιγίου» εξηγεί ο κ. Καρβέλης.

Η συνεργασία αυτή αναµένεται να ξεκινήσει από την ερχόµενη εβδοµάδα.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα