Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα – Πύργος: Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 30 εκατ. ευρώ – Προσωρινός ανάδοχος η «ΟΔΟΣ»

Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία που έχει αναλάβει να κάνει παρεμβάσεις και στον δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο που αφορά  «Επείγουσες Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Οδικής Ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου»  ανακηρύχθηκε η εταιρεία “ΟΔΟΣ” μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Υπουργείο Υποδομών.

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση εργασιών και στο Τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα  ενώ το έργο αφορά ένα πρόγραμμα στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων στον υφιστάμενο οδικό άξονα, μήκους 80 χλμ., με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Στόχος η δραστική μείωση των ατυχημάτων έως να ολοκληρωθεί ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο. Ένα έργο το οποίο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης μετά την πίεση που άσκησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται άδικα σε αυτό τον δρόμο καρμανιόλα.

Θα ακολουθήσει ο έλεγχος του φακέλου που κατέθεσε ο προσωρινός ανάδοχος και θα του ζητηθούν τα δικαιολογητικά που προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού, στη συνέχεια θα γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα γίνει η οριστική ανάδειξη αν  όλα είναι καλά της συγκεκριμένης εταιρείας ως αναδόχου του έργου. Το επόμενο στάδιο θα είναι η υπογραφή της σύμβασης που ουσιαστικά θα ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Μέσα σε ένα χρόνο

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι ένας χρόνος από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, περιλαμβάνει:

-Διάστρωση αντιολισθηρής στρώσης σε όλο το μήκος της οδού.

-Διαχωρισμό κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα κολωνάκια σήμανσης.

-Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε μήκος 45 χλμ και στις δύο κατευθύνσεις.

-Διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού.                                                          -Εκσκαφή – φρεαζάρισμα του υφιστάμενου οδοστρώματος.

-Καθαρισμό των τάφρων και κλαδοκοπές στην παράπλευρη βλάστηση.

-Φωτεινή Σηματοδότηση σε 18 υφιστάμενους κόμβους.                                                      -Κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 υφιστάμενους κόμβους.

-Κατασκευή 5 διαβάσεων πεζών.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, θα επιτευχθεί η άμεση αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου, ενώ παράλληλα προχωρούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα οι ενέργειες για να κατασκευαστεί ο νέος. Σημειώνεται ότι από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, μόνο το αρχικό τμήμα μήκους 12,80 χλμ είναι κοινό με τον μελλοντικό αυτοκινητόδρομο.

 

Εκκρεμεί το κύριο έργο

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι σχετικά με τον νέο αυτοκινητόδρομο που θα κατασκευαστεί, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε την πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκ νέου ενσωμάτωσή του στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, χωρίς να παραβιάζεται το κοινοτικό δίκαιο. Έτσι, η ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» στο Υπουργείο να προχωρήσει στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή για τα θέματα ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου.

Όλη η επικαιρότητα