Αχαϊα

Πάτρα: Zυγίζει μόλις 20 κιλά και δίνει τη δική της μάχη η 35χρονη μητέρα που νοσηλεύεται στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»

Τον δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει μια 35χρονη γυναίκα στην Πάτρα, μητέρα ενός αγοριού. Έφθασε στο σημείο να ζυγίζει μόλις 20 κιλά λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και εδώ και ημέρες νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Η 35χρονη γυναίκα, η οποία εκτός από τον γιο της ζει με την 75χρονη μητέρα της, ζητά από την πολιτεία να την στηρίξει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να σταθεί στα πόδια της. Είναι ανασφάλιστη και δεν έχει κανένα απολύτως εισόδημα και ζητά στήριξη από όποιον μπορεί να τη βοηθήσει.

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ευαισθητοποίησε τους διαχειριστές δύο ομάδων που έχουν δημιουργηθεί σε μέσα κοινωνικά δικτύωσης, “Χαρί-ζω- Πάτρα” με διαχειρίστρια την Άντα Βενέτη και «Πάτρα Μαζί Όλοι” με διαχειριστή τον Στέφανο Τσονακίδη.

Τα μέλη τους ενεργοποιήθηκαν άμεσα για να στηρίξουν την 35χρονη μητέρα ενός 14χρονου αγοριού και την 75χρονη μητέρα της.

Η 35χρονη πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να εξαντληθεί και έφθασε στο σημείο να ζυγίζει τα 20 κιλά. Πλέον, είναι καθηλωμένη σ’ ένα κρεβάτι. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που έχουν ευαισθητοποιηθεί από την περιπέτεια που περνάει, «μένει στο κρεβάτι για γραφειοκρατικούς λόγους, οι οποίοι δεν επιτρέπουν να πάρει το ΚΕΑ και βοήθημα από την Πρόνοια. Μέλος της ομάδας “Χαρι-ζω-Πάτρα» καλύπτει όλα τα έξοδα για να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει νοσηλευτεί τρεις φορές».

Στόχος τους είναι «…να μπορέσει ξανά να χαμογελάσει, να μην στερηθεί η ίδια και η οικογένειά της τα βασικά αγαθά και να μπορέσει να νικήσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας της».

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης Πατρών

Όλη η επικαιρότητα