Αθλητισμός

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης – Θρήνος στο ελληνικό ταεκβοντό

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί ο χώρος του ελληνικού ταεκβοντό, καθώς μία από τις πιο θρυλικές φιγούρες του αθλήματος στη χώρα μας, ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, έφυγε την Πέμπτη το βράδυ (27/5) από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Την απώλεια του επί σειρά ετών προέδρου και γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας του αθλήματος θρηνεί το ελληνικό ταεκβοντό. Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης πέθανε το βράδυ της Πέμπτης (27/5) βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του και η ΕΛΟΤ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αλλά και ψήφισμα με το οποίος εγκρίνει συγκεκριμένες κινήσεις για να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου παράγοντα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ 

Το ελληνικό ταεκβοντό θρηνεί το θάνατο ενός εκ των πρωτεργατών του αθλήματος. Του ανθρώπου που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, στη δημιουργία της ΕΛΟΤ και στην ένταξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό στο χάρτη των εθνικών ομοσπονδιών, με την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ, τον Νοέμβριο του 1987.

Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αργά χθες το βράδυ σε ηλικία 87 ετών, διετέλεσε επί μακρόν πρόεδρος αλλά και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό.

Στις πρώτες αρχαιρεσίες μετά την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ (16/12/87) ανέλαβε γενικός γραμματέας (πρόεδρος ο Ανδρέας Χατζηανδρέου), θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 11 Μαΐου 1991.

Όλη η επικαιρότητα