Ηλεία

Πέθανε ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως, Μένης Κριτσέλης

Ένας άνθρωπος που έχει αφήσει το στίγμα του στα πολιτικά δρώμενα του νόμου, ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με το δήμο Ζαχάρως, ο Μένης Κριτσέλης, έφυγε από τη ζωή έχοντας συμπληρώσει 90 έτη ζωής, βυθίζοντας στο πένθος σου ολόκληρη την Ηλεία άλλα και το στενό οικογενειακό και φιλικό του κύκλο.

Ο Μένης Κριτσέλης γεννήθηκε στην περιοχή της Ζαχάρως το Φεβρουάριο του 1931  και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στον ηλειακό δήμο. Ακολούθησε η κατάταξή του στην Πολεμική αεροπορία, όπου κατά τη διάρκεια της θητείας του πήγε εθελοντής στην Κορέα και μετά στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Μετά την αποστράτευσή του, η αγάπη του για προσφορά στο συνάνθρωπο αποτέλεσε την αφορμή να ασχοληθεί με τα κοινά στην πόλη της Ζαχάρως, όπου ανέλαβε τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης κερδίζοντας τις δημοτικές εκλογές του 1986. Από τη θέση αυτή κατάφερε να προσφέρει ότι καλύτερο στο δήμο, με τους πολίτες αυτού να αντιλαμβάνονται το καλό που έπραξε και να τον διατηρούν στην καρέκλα του δημάρχου μέχρι και το 2002, ήτοι 16 συναπτά έτη τα οποία τον κατέστησαν ως το μακροβιότερο δήμαρχο με τέσσερις θητείες. Ήταν από τα βασικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, ήταν στενός φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία πριν τις εκλογές του 2019 μοιράστηκε στιγμές που είχαν ζήσει με τον πατέρα του.

Παράλληλα με την πολιτική του καριέρα, κατάφερε να δημιουργήσει οικογένεια. Παντρεμένος με την Κυριακή Κοτρέτσου, απέκτησε τρία παιδιά, τον Αντώνη, τον Ηρακλή και τη Μαρίκα και διέμεναν μόνιμα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Παρότι δε διέμενε στη γενέτειρά του, δεν υπήρχε μέρα που να μην πήγαινε έστω και μια φορά στη Ζαχάρω. Μάλιστα, μέχρι και πριν 4 μήνες συνέχιζε να επισκέπτεται τον τόπο του με τη βοήθεια συγγενών του, αποδεικνύοντας πως μέχρι το τέλος της ζωής του η αγάπη του για τη Ζαχάρω δεν «έσβησε» ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας είχε καταφέρει να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της περιοχής, ενώ το γεγονός ότι κατατάχθηκε στην Αεροπορία και πήγε ως εθελοντής στον πόλεμο της Νότιας Κορέας και ακολούθως στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, τον καθιστά ως «πατριώτη». Είχε το προσωνύμιο του «αγαθού γίγαντα», καθώς το ανάστημά του έφτανε το 1,93. Ήταν κοινωνικός χαρακτήρας και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αφού πάντα βρισκόταν δίπλα στους πολίτες όταν τον είχαν ανάγκη.

Ψήφισμα Δήμου Ζαχάρως

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαχάρως μετά το θλιβερό άγγελμα  θανάτου

Του  Αριστομένη Κριτσέλη

διατελέσαντος επί τέσσερις τετραετίες  Δημάρχου του Δήμου Ζαχάρως,

συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

 

  1. Να παραστεί εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
  2. Να εκφράσει τη βαθιά λύπη των μελών του και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να αποχαιρετίσει τον εκλιπόντα ο Δήμαρχος Ζαχάρως ως εκπρόσωπος του Δήμου.
  4. Το παρόν να επιδοθεί στους οικείους του και  δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρέα Νικολακόπουλου 

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Μένη Κριτσέλη, έναν άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία και υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια από την θέση του Δημάρχου Ζαχάρως επί 16 συναπτά έτη.

Η απώλειά του αφήνει μεγάλο κενό στην Ζαχάρω, την Ηλεία γενικότερα, αλλά και την ‘οικογένεια’ της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν εκ των βασικών στελεχών της και διατηρούσε στενή φιλία με τον αείμνηστο Κωσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Μένης Κριτσέλης ήταν αγωνιστής και το απέδειξε με την εθελοντική συμμετοχή του στον πόλεμο της Νότιας Κορέας και εν συνεχεία στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Ήταν ένας ακούραστος ‘υπηρέτης’ των δημοτών του και μέχρι το τέλος της ζωής του βρισκόταν στο πλευρό τους. Έγραψε τη δική του ιστορία και το όνομά του θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Συλλυπητήρια δήλωση Αυγερινοπούλου για την απώλεια του Μένη Κριτσέλη

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην οικογένεια του Μένη Κριτσέλη, του ανθρώπου που με τέσσερις θητείες στο δημαρχιακό θώκο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη Ζαχάρω αλλά και στα χωριά ολοκλήρου του Δήμου, συμβάλλοντας στη αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

«Η Ζαχάρω ο τόπος που τον γέννησε, η Ολυμπία η δεύτερη πατρίδα του όπως έλεγε, η Ηλεία και η αυτοδιοίκηση έγιναν φτωχότερες.

Ο Μένης Κριτσέλης ήταν άνθρωπος με ήθος, ιδιαίτερα προσιτός και ευγενής, δοτικός και σεμνός, έντιμος και με χαρακτήρα ακέραιο. Πειθαρχημένος,  αποτελεσματικός και ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία. Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και αγωνιστικότητα για τις ιδέες και τις αρχές του.

Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, ένας οραματιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής. Προσέφερε πολλά στην παράταξη και στον τόπο μας.

Προσωπικά διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την συνεργασία μας, από τον τρόπο που με αγκάλιασε και με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα στον πολιτικό στίβο. Θα τον θυμάμαι πάντα με σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση.

Με οδύνη αποχαιρετώ τον πολιτικό, τον ξεχωριστό άνθρωπο, το μεγάλο φίλο».

Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας

Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου για το θάνατο του Μένη Κριτσέλη

Με την απώλεια του Μένη Κριτσέλη,γίνεται φτωχότερη η αυτοδιοίκηση, ο γενέθλιος τόπος του, η Ζαχάρωαλλά και η κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας, με την οποία είχε ιδιαίτερους δεσμούς.

Ως Δήμαρχος Ζαχάρως με μακράθητεία, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου. Υπήρξε ικανός Δήμαρχος, διορατικός και καινοτόμος, δίνοντας πνοή στην πόλη του και προοπτική στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξητης ευρύτερης περιοχής.

ΟΜένηςΚριτσέλης συνέδεσε την προσωπικήτου ζωή με την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία θεωρούσε δεύτερη πατρίδα του, όπου δημιούργησε την οικογένειά του και ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Άνθρωπος με σπάνια ποιότητα, με ηθικό ανάστημα, ευγενής,πράος, ακέραιος, έντιμος, έζησε μέχρι και το τέλος της ζωής του στην Αρχαία Ολυμπία που λάτρεψε με όλη την ψυχή του.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του ανθρώπους.

Ψήφισμα Δήμου Ήλιδας 

Ο Δήμαρχος  και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας  στο άγγελμα του θανάτου του, επί 16 συναπτά έτη , πρώην Δημάρχου Ζαχάρως  ΜΕΝΗ ΚΡΙΤΣΕΛΗ, ομόφωνα αποφασίζουν:

  1. Να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους του
  2. Να παραστεί μέλος του Δ.Σ  Ήλιδας στην ακολουθία κήδευσης του

Η εφ. «Πατρίς» και το patrisnews.com εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Όλη η επικαιρότητα