ΕΠΣ Ηλείας

Πέλοπας Πύργου: «Να επιστρέψουμε αλλά πως…;»

Ακούστε το άρθρο

Η «Πατρίς  Σπορ» συνεχίζει με την νέα της ενότητα σύμφωνα με  την οποία κάθε ημέρα και μια από τις  ομάδες της  Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας, εκφράζει την γνώμη της σχετικά με το νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το πώς βιώνουν τα μέλη της αυτήν την κατάσταση και σήμερα είναι η σειρά του Πέλοπα Πύργου.

Οι μελανόλευκοι την στιγμή της διακοπής, βρίσκονταν στην 11η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, έχοντας 2 νίκες και 4 ήττες με ρεκόρ τερμάτων 9-9..

Ας δούμε τι δηλώνουν ο Γενικός Αρχηγός του Πέλοπα, Μπάμπης Χριστακόπουλος, ο προπονητής Νίκος Δαβουρλής και ο αρχηγός της ομάδας Χάρης Κανελλόπουλος:

ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Γενικός Αρχηγός Πέλοπα Πύργου): «Ας βάλουμε τέλος γιατί δεν γίνεται αλλιώς!»

«Βάσει των τωρινών δεδομένων δεν μπορούν δυστυχώς ούτε να γίνουν αγώνες αλλά και ούτε προπονήσεις, οπότε συμφωνώ με την νέα αναστολή την οποία και περίμενα και για να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Μπορεί στις ομάδες οι περισσότεροι να γνωριζόμαστε μεταξύ μας ωστόσο υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι συμπτωματικός, κάτι το οποίο το έχουμε δει αρκετές φορές έως τώρα. Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν γιατί ο καιρός περνά και θα είναι πολύ δύσκολο και για τους παίκτες αλλά και για τα σωματεία να οργανωθούν ξανά. Ασφαλώς και ευχή όλων μας είναι να επιστρέψουμε στα γήπεδα όμως το βλέπω υπερβολικά δύσκολο αυτή την ώρα. Το σύστημα Τετάρτη – Κυριακή δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει στα τοπικά πρωταθλήματα καθώς μετά από τις 2 αναγκαστικές διακοπές, οι ποδοσφαιριστές θα είναι απροετοίμαστοι και εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για σοβαρούς τραυματισμούς. Εδώ βλέπουμε ότι επαγγελματίες παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα, πόσο μάλλον οι ερασιτέχνες γι’ αυτό ας βάλουμε τώρα ένα τέλος και ας ξεκινήσουμε από τη νέα σεζόν ελπίζοντας ότι θα έχουμε ξεμπερδέψει!»

 

ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ (Προπονητής Πέλοπα Πύργου): «Πρέπει να επιστρέψουμε και για ψυχολογικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους!»

«Εννοείται πως περίμενα την νέα αναστολή όμως παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουμε, αν όχι επίσημους αγώνες τουλάχιστον τις προπονήσεις. Θεωρώ προτιμότερο να μαζευόμαστε σε ανοιχτά γήπεδα απ’ ότι σε κλειστούς χώρους πάντα τηρώντας κάποια υγειονομικά μέτρα που πιθανώς θα μπορούσαν να επιβληθούν. Δεν το συγκρίνω με τα σούπερ μάρκετ που ασφαλώς ο κόσμος πρέπει να προμηθευτεί τα προς το ζην αλλά πέρα από την καλή φυσική κατάσταση που είναι υγεία, η επιστροφή στο γήπεδο θα είχε και οφέλη στην ψυχολογία μας! Πιστεύω και θέλω να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο αφού εκτός από χόμπι, μπαίνει στ και όλα τα άλλα που προανέφερα, μπαίνει μέση και το οικονομικό. Ακόμα και στα τοπικά υπάρχουν προπονητές και ποδοσφαιριστές που αυτά τα 200-300 ευρώ που μπορεί να παίρνουν τα έχουν ανάγκη γιατί μπορεί να μην έχουν δουλειά, ενώ υπάρχουν και διοικήσεις που έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα μέχρι τώρα για να πετύχουν τους στόχους τους. Δεδομένα μια επιστροφή θα είναι δύσκολη και ειδικά για τους ερασιτέχνες σε περίπτωση που οριστούν συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή όμως ακόμα και τάσσομαι υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων!»

 

ΧΑΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Ποδοσφαιριστής Πέλοπα Πύργου): «Θα μπορούσαμε να παίζουμε αλλά εδώ που φτάσαμε ας διακοπούν…»

«Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ή τουλάχιστον να κάνουμε προπονήσεις σαν ομάδα αφού οι περισσότεροι ακόμα και την περίοδο της καραντίνας κάνουμε παρέα γιατί πέρα από συμπαίκτες είμαστε και φίλοι και ξέρουμε ο ένας τον άλλον οπότε αν κάποιος είχε πρόβλημα θα το γνωρίζαμε. Εντάξει για παιχνίδια είναι δύσκολο αφού δεν έχουν οι ομάδες την δυνατότητα για τεστ αλλά δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να μαζεύονται άνθρωποι σε σούπερ μάρκετ κλπ καταστήματα και εμείς σαν ομάδα να μην μπορούμε 10-15 άτομα να μαζευτούμε σε ανοιχτό γήπεδο να κάνουμε προπόνηση.Παρ’ όλα αυτά την περίμενα την αναστολή γιατί τα κρούσματα ανέβαιναν και ακόμα και αν τώρα βλέπουμε ότι πέφτουν, είναι δεδομένο ότι μετά την περίοδο των γιορτών που ο κόσμος θα αφεθεί, θα αυξηθούν ξανά. Αν είναι τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται και τελειώσουν μέχρι το Μάιο έχει καλώς, αλλιώς εδώ που φτάσαμε ας διακοπούν οριστικά και για φέτος αφού όσο περνά ο καιρός θα αυξάνονται οι υποχρεώσεις όπως πχ εποχιακές δουλειές, Πανελλήνιες κλπ!»

Όλη η επικαιρότητα