Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλήνιες 2021: Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα στα χθεσινά μαθήματα – Tι λένε οι μαθητές σε Πύργο και Αμαλιάδα

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Πεντάζος 

Στο μάθημα της Χημείας, της Κοινωνιολογίας και της  Πληροφορικής, εξετάσθηκαν χθες οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα φροντιστήρια και τους υποψηφίους – υποψήφιες, τα θέματα της Χημείας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, ενώ κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και εξέταζαν τη βασική θεωρία.

Τώρα όσον αφορά τα θέματα πληροφορικής και κοινωνιολογίας ήταν σχετικά εύκολα και δεν έκρυβαν «παγίδες», με αποτέλεσμα τα περισσότερα παιδιά να δηλώνουν ότι έγραψαν σχετικά καλά.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι-ες

Κοραλία Εξάρχου, Κοινωνιολογία

“Τα θέματα ήταν βατά, ήταν για διαβασμένους, κατανοητά και σαφώς διατυπωμένα. Η Επιτροπή δείχνει ότι έχει κινηθεί σε λογικά πλαίσια, και όποιος είχε διαβάσει έγραψε. Η καραντίνα σίγουρα μας επηρέασε. Ήταν μια χρονιά ανέπαφη, που κάναμε το δωμάτιο μας σχολείο, φροντιστήριο, τα πάντα όλα, ήμασταν κλεισμένοι εκεί, δεν είχαμε τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα και δεν είχαμε περιθώριο να βγούμε έξω να διασκεδάσουμε. Προσπαθήσαμε σίγουρα όλοι να μην αποπροσανατολιστούμε”.

Ιωάννα Δημακοπούλου, Πληροφορική

“Τα θέματα ήταν πολύ εύκολα, δεν υπήρχαν παγίδες και όποιος είχε διαβάσει έγραψε. Ήταν πολύ βατά γενικά και δεν μας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι όποιο παιδί ήταν καλά προετοιμασμένο θα τα πήγε καλά. Τώρα όσον αφορά την καραντίνα, σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι κάναμε μία μικρή “κοιλιά” αλλά όποιος ήθελε να δώσει βάση στο διάβασμα πιστεύω ότι θα τα κατάφερε”.

Περικλής Μικέλης, Κοινωνιολογία

“Για τους καλά διαβασμένους ήταν βατά, ήθελαν προσοχή, ζητούσαν σημαντικά κομμάτια της ύλης που θα έπρεπε να τα είχαμε διαβάσει προσεκτικά. Δε θεωρώ ότι ήταν δύσκολα, ακόμα και με μέτριο διάβασμα κάποιος θα μπορούσε να γράψει. Ευελπιστούμε και στην Ιστορία να είναι έτσι αφού και τα Αρχαία ήταν βατά, ώστε να φτάσουμε στο δυνατό αποτέλεσμα. Με την καραντίνα αποσυντονιστήκαμε από τον κλασσικό τρόπο διαβάσματος, προσωπικά όμως με ευνόησε, γιατί είχα περισσότερο χρόνο για μελέτη και μπορούσα να την οργανώσω καλύτερα”.

Πέτρος Λαμπρόπουλος, Πληροφορική

“Η θεωρία ήταν από τα πιο βασικά ερωτήματα, πράγματα που ήξερες ακόμα και αν είχες διαβάσει έστω και μέτρια. Το β’ θέμα δεν ήταν κάτι εξεζητημένο, το γ’ και το δ’ ήταν βασικές ασκήσεις που έβρισκες και στα βοηθήματα και κάθε καθηγητής σε σχολείο ή φροντιστήριο θα τις είχε διδάξει. Από κει και πέρα ήταν θέμα πόσο διάβασμα έχεις καταβάλει ο ίδιος. Από τη β’ λυκείου γνωρίσαμε την καραντίνα, αλλά η γ΄ λυκείου που ήταν με τηλεκπαίδευση πλην ελαχίστων μηνών, άλλους τους ωφέλησε άλλους τους «χτύπησε» σε μεγάλο βαθμό. Ξέρω παιδιά που θα μπορούσαν να έχουν γράψει αν ήταν δια ζώσης η εκπαίδευση… Εμένα με ωφέλησε και μπορώ να πω ότι μου βγήκε σε καλό στα περισσότερα μαθήματα”.

Νίκος Ψυχαλίνος, Χημεία

“Τα θέματα φέτος δεν είχαν καμία σχέση με τα περσινά, ήταν σαφώς πιο εύκολα. Οπότε όλα πήγαν μία χαρά, δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Το δεύτερο θέμα ήταν μικρό και τα άλλα ήταν όπως τα περιμέναμε. Όλα τα παιδιά τα οποία είχαν προετοιμαστεί σωστά, δεν νομίζω ότι θα είχαν κάποιο πρόβλημα για να γράψουν καλά. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και γενικά πιστεύω ότι αυτό το θέμα το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε”.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Χημεία χωρίς… τέρατα για φέτος!

Σαφώς καλύτερα από τους… περσινούς τα πήγαν στην Χημεία οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Αμαλιάδας, μιας και τα θέματα της χθεσινής εξεταστικής ημέρας βασίστηκαν στο σχολικό βιβλίο.

Απαιτούσαν πάντως μια πολύ καλή κατανόηση όλων των εννοιών που διδάχτηκαν κατά την φετινή σχολική χρονιά, με το Γ3 να… επιφυλάσσει ένα «κρυφό» ερώτημα, που οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν λύσει κάτι από τα προηγούμενα για να το απαντήσουν…

Αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν σε γενικές γραμμές τα θέματα στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, ενώ στην Πληροφορική τα ερωτήματα ήταν σαφή, με όσους είχαν καλύψει την ύλη να μπορούσαν να πετύχουν υψηλό βαθμό.

Θανάσης Μέγκλης

Χημεία

Πιστεύω ότι η θεωρία ήταν αρκετά εύκολη, δηλαδή με λίγο διάβασμα και ότι είχαμε διδαχθεί στο φροντιστήριο, γράφαμε όλη την θεωρία. Το δεύτερο θέμα ήταν κι αυτό βατό. Το τρίτο και τέταρτο θέμα ήταν από μεσαίας μέχρι μεγάλης δυσκολίας, κυρίως στο τελευταίο ερώτημα. Αν όμως κάποιος το πάλευε, πετύχαινε κάτι πολύ καλό. Πιστεύω οι καλά διαβασμένοι μαθητές όλης της χρονιάς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Νίκος Ζαφειρόπουλος
Πληροφορική

Δεν ήταν δύσκολα τα θέματα. Λίγο το τέταρτο, αλλά καλά ήταν τα θέματα. Πιστεύω έχω πάει πολύ καλά και θα δούμε.

Βασιλική – Μαρία Φραγκιά
Κοινωνιολογία

Σχετικά εύκολα ήταν τα θέματα. Κάποια από αυτά τα περιμέναμε. Αν κάποιος είχε διαβάσει συστηματικά και οργανωμένα θα έγραφε πολύ καλά.

Μαρίλια Μοσχόβου
Κοινωνιολογία

Ήταν βατά τα θέματα, όχι πολύ εύκολα. Είχαν έναν βαθμό δυσκολίας. Όσοι θα είχαν διαβάσει θα μπορούσαν να γράψουν πολύ καλά.

Αναστάσιος Παναγόπουλος
Πληροφορική

Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα. Ο καλά διαβασμένος θα μπορούσε να γράψει με ευκολία. Σίγουρα χρειάζονταν πολύ καλή και συστηματική προετοιμασία. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Σωτηρία Πέππα
Κοινωνιολογία

Δεν περιμέναμε αυτά τα θέματα. Τα περισσότερα δεν ήταν στα “sos”. Ήταν λίγο δύσκολα, αλλά όποιος είχε διαβάσει πολύ καλά και ήταν προσεκτικός, θα μπορούσε να γράψει.

Όλη η επικαιρότητα