Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στην Ιστορία από το φροντιστήριο «Θεμέλιο»

Στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Δείτε αναλυτικά της απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας από το Φροντιστήριο Θεμέλιο.

Οι απαντήσεις ΕΔΩ

Ο σχολιασμός των θεμάτων από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας: 

Με το μάθημα της Ιστορίας της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών έπεσε η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων , μια χρονιά κατά την οποία δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα οι μαθητές , λόγω των δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία ( τηλεκπαίδευση) καθώς και των πολλαπλών επιπτώσεων που είχαν, στη διάθεση για μελέτη, στην αποδοτικότητα και στην ψυχολογία τους.

Σήμερα οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που κάλυπταν, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους , την παραδοσιακή ύλη του μαθήματος της Ιστορίας ενώ αντιθέτως η ύλη που προστέθηκε την περσινή σχολική χρονιά , αξιοποιήθηκε ελάχιστα.

Τα θέματα είχαν τη συνήθη μορφή.

Συγκεκριμένα , το Α θέμα αφορούσε ορισμούς ιστορικών εννοιών και χαρακτηρισμούς προτάσεων ως Σωστών ή Λανθασμένων .

Το Β θέμα ήταν ερωτήματα ανοιχτού τύπου με συγκεκριμένες απαντήσεις από το σχολικό βιβλίο. Στο Γ και Δ θέμα δόθηκαν ιστορικά παραθέματα και απαιτούσαν στην απάντησή τους συνδυασμό γνώσεων του σχολικού βιβλίου και στοιχείων από τις ιστορικές πηγές, ώστε να ελεγχθεί η κριτική και συνθετική ικανότητα του μαθητή.

Γενικά το θέματα κρίνονται μέτριας δυσκολίας για το μέσο μαθητή.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας εύχεται στους μαθητές που μόχθησαν σ΄αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά, να ανταμειφθούν οι κόποι τους και να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους.
Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και καλό καλοκαίρι

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων
Γιολάντα Αποστολοπούλου

Όλη η επικαιρότητα