Ηλεία

Πανελλήνιες 2021: Στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σε Πύργο και Αμαλιάδα – Σαφή τα θέματα

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Πεντάζος 

Σαφή τα θέματα, κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης

Αρκετά σαφή και κλιμακούμενης δυσκολίας που κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης, ήταν τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) στα οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

(Δείτε τα θέματα & τις απαντήσεις εδώ)

Όπως τόνισαν τα φροντιστήρια αλλά και οι υποψήφιοι – υποψήφιες, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες παγίδες και όσοι είχαν διαβάσει καλά, θα έχουν πετύχει τον στόχο τους, που φυσικά είναι ένας υψηλός βαθμός.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν την Τρίτη στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ η διαδικασία των Πανελλαδικών συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, 18 Ιουνίου, με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα ειδικότητας:

α) Ανατομία-Φυσιολογία II

β) Αρχές Οικονομικής Θεωρίες (ΑΟΘ)

γ) Δίκτυα Υπολογιστών

δ) Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι-ες

Αλεξάνδρα Μαυροειδοπούλου

«Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα και τα περιμέναμε να είναι έτσι. Δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποια …παγίδα η οποία μπορεί και να μας δυσκόλεψε. Ίσως η δεύτερη άσκηση να μπορούσε να προβληματίσει λίγο τα παιδιά, αφού αυτή ήταν που με προβλημάτισε εμένα. Πιστεύω πάντως ότι έχω γράψει καλά. Σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν εύκολα».

Αλεξάνδρα Ντέντη

«Πιστεύω ότι όποιος είχε διαβάσει, θα μπορούσε να έχει γράψει πάρα πολύ καλά. Τα θέματα δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ δύσκολα, δεν υπήρχαν … παγίδες και όποια παιδιά ήταν καλά προετοιμασμένα νομίζω ότι θα έγραψαν καλά».

Χρυσάνθη Κορδατζάκη

«Όποιος είχε διαβάσει και είχε έρθει συνειδητοποιημένος, πιστεύω ότι θα έγραψε καλά. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες μικρές …παγίδες στα θέματα, αλλά όποιος ήταν καλά προετοιμασμένος δεν νομίζω να είχε πρόβλημα στο να γράψει. Ένα θέμα συγκεκριμένα ήταν για λίγο παραπάνω σκέψη».

Ανδρέας Σιδηροκαστρίτης

«Γενικά πιστεύω ότι τα θέματα ήταν εύκολα και δεν συνάντησα κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες. Λίγο το θέμα Δ1 μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε, αλλά σε γενικές τα θέματα δεν έκρυβαν πολλές εκπλήξεις. Όποιος είχε διαβάσει καλά θα έχει γράψει».

Το τέταρτο θέμα… μετρίασε τα χαμόγελα στο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Αρκετά ευχαριστημένοι έβγαιναν οι περισσότεροι υποψήφιοι από το εξεταστικό κέντρο στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, οι οποίοι χθες εξετάστηκαν στα Μαθηματικά.

Τα θέματα χαρακτηρίζονται βατά, αλλά για πολύ καλά διαβασμένους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ερωτήματα αυξημένης δυσκολίας όπως το θέμα Δ, αν και γενικότερα όλα τα θέματα δεν κρίνονται ως πολύ απαιτητικά.

Νικολέτα Βορλόκα

Σχετικά εύκολα ήταν τα θέματα. Λίγο δύσκολο ήταν το Δ θέμα. Θα δούμε. Σίγουρα, ήταν θέματα που απαιτούσαν συστηματικό διάβασμα. Ελπίζω σε μια καλύτερη συνέχεια.

Θεώνη Διαμαντοπούλου

Τα θέματα ήταν σχετικά βατά. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν και πολύ δύσκολα. Το Δ4 είχε μια δυσκολία, αλλά το έλυσα. Χρειάζονταν πάντως πολύ καλό και συστηματικό διάβασμα.

Διονύσης Παπακωνσταντίνου

Σχετικά ήταν εύκολα τα θέματα. Κάποιες δυσκολίες είχε το Δ, αλλά εντάξει. Ήθελε καλό διάβασμα, καλή προετοιμασία και να ξέρεις και θεωρία. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Οδυσσέας Δημητρόπουλος

Τα πρώτα τρία θέματα, πιστεύω ήταν εύκολα για όποιον είχε κάνει συστηματική προετοιμασία. Το Δ4 ήταν το ποιο δύσκολο, όμως λύνονταν και λύθηκε με λίγο παραπάνω δουλίτσα. Όποιος διαβάζει συστηματικά θα ανταμειφθεί.

Όλη η επικαιρότητα