Αχαϊα Εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαμαρτύρονται για αυστηρή καθηγήτρια

Ακούστε το άρθρο

Στο διαδίκτυο αλλά όχι στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, έφτασε καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Χημείας για «ανεπίτρεπτη και καταχρηστική» συμπεριφορά καθηγήτριας του Τμήματος.

Στον αστερισμό των αθρόων καταγγελιών περί κατάχρησης εξουσίας και ανάρμοστων συμπεριφορών, «κόλλησε» και η περίπτωση του Πανεπιστημίου Πατρών με πρωταγωνίστρια καθηγήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ανακοίνωσης του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Χημείας προηγήθηκε διαδικτυακή συνέλευση, η οποία αποφάσισε να στείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα.

Σε επικοινωνία που είχε η «Π» με τον κ. Μπούρα, μας απάντησε ότι «δεν έχω λάβει καμία απολύτως ανακοίνωση ή καταγγελία. Επομένως δεν μπορώ να πάρω θέση για ένα θέμα που δεν γνωρίζω. Δεν γνωρίζω καν ποια συνάδελφο αφορά και πριν μιλήσω μαζί της φυσικά δεν μπορώ να έχω άποψη. Απορώ πώς έλαβε διάσταση κάτι για το οποίο δεν έχει γνώση το Πανεπιστήμιο». Είτε το θέλουμε είτε όχι, το διαδίκτυο λειτουργεί με άλλες ταχύτητες.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, όπως αναφέρει το thebest.gr, το οποίο ανέδειξε το θέμα, φέρεται να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά στους φοιτητές προσβάλλοντάς τους κατά την εξέταση των εργαστηρίων, «επιβάλλοντας κλίμα τρομοκράτησής τους, συχνά δε με βάση εμφανισιακά κριτήρια ή ιδιαιτερότητες».

Αυτή η συμπεριφορά φέρεται ότι «γίνεται ακόμη χειρότερη την περίοδο της εξεταστικής», οπότε και οι φοιτητές διαμαρτύρονται ότι «κόβονται» με συνοπτικές και μαζικές διαδικασίες. Επικαλούνται ως ενδεικτικό της κατάστασης «το γεγονός ότι πάνω από 180 άτομα περιμένουν να περάσουν το συγκεκριμένο μάθημα για να πάρουν πτυχίο».

Κάποιοι μετριοπαθέστατοι πάντως φοιτητές που μίλησαν στην «Π» δεν δέχονται τον όρο «τρομοκρατία» για τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, πιστεύουν ότι υπάρχουν υπερβολικές διατυπώσεις στην καταγγελία και περιορίζονται στο ότι είναι αυστηρή και ότι δεν παρέχει εξηγήσεις για το κόψιμό τους στην εξέταση. Οι φοιτητές λένε ότι στη διάρκεια της εξεταστικής που είναι σε εξέλιξη «έγιναν πολλά ευτράπελα».

Παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης στα οποία η «εν λόγω καθηγήτρια αδιαφόρησε και δεν έδωσε λύση».

Επίσης φέρεται να ζήτησε αιφνίδια και καταχρηστικά να της υποβληθούν τα πρόχειρα των σημειώσεών των φοιτητών στην εξέταση μαζί με τα επίσημα γραπτά για να τα «αξιολογήσει» με απειλή την μη βαθμολόγησή τους, προφανώς για να ελέγξει εάν δούλεψαν την απάντηση ή έγινε αντιγραφή.

Πέραν αυτών, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ορίστηκε αιφνίδια πρόσθετη προφορική εξέταση κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος χωρίς αυτό να έχει συμπεριληφθεί στο αναρτημένο και επίσημο πρόγραμμα της εξεταστικής.

Όλη η επικαιρότητα