WEB tv Ηλεία

Πύργος: Γύρισε στο σπίτι του ο μικρός Γιάννης μετά τη δύσκολη μάχη με επιπλοκές του κορωνοϊού (vid)

Ακούστε το άρθρο

Στο σπίτι του για να περάσει τις γιορτές του πλάι στους γονείς και τα αδέρφια του βρέθηκε την Δευτέρα ο 8χρονος Γιαννάκης, ο οποίος μετά από 22 μέρες σκληρής δοκιμασίας στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου μετά από επιπλοκή που του προκάλεσε ο κορωνοϊός κατάφερε να βγει νικητής και να επιστρέψει δυνατότερος πλάι στους ανθρώπους του.

Ο 8χρονος «αστροναύτης» από την Ηλεία είχε παρουσιάσει το περασμένο διάστημα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με συμπτώματα Kawasaki, ασθένεια που προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων.

Για περισσότερες από 20 μέρες έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του και τελικά βγήκε νικητής, μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική και εν τέλει την Δευτέρα πήρε εξιτήριο εν μέσω χειροκροτημάτων και πήρε το δρόμο του γυρισμού μαζί με τους γονείς του έχοντας ανά χείρας ένα παζλ και ένα βιβλίο που του έκαναν δώρο. «Το παιδί είναι καλά και θα το παρακολουθούμε και μετά και είναι πολύ χαρούμενο που θα επιστρέψει στο σπίτι του μετά από 22 ημέρες», αναφέρει o Καθηγητής, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ρίου Γαβριήλ Δημητρίου.

Ανακουφισμένοι οι γονείς

Χαρούμενοι που ο γιός του πάλεψε και βγήκε νικητής, εμφανίστηκαν οι δυο γονείς του μικρού Γιαννάκη. Κατά την επιστροφή τους στο σπίτι εξέφρασαν την ανακούφισή τους για τη θετική εξέλιξη της περιπέτειας του γιού τους, το φόβο που είχαν όλο αυτό το διάστημα και την ικανοποίησή τους που θα περάσουν οικογενειακά τις γιορτές, μοιράζοντας παράλληλα ευχές για υγεία σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα η μητέρα του 8χρονου τόνισε: «Είμαι χαρούμενη που τελείωσε όλο αυτό και θα μπορέσουμε να κάνουμε γιορτές όλοι μαζί. Όλη αυτή η περιπέτεια ήταν δύσκολη και για εμάς ως γονείς, αλλά και για το παιδί. Τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά, ωστόσο τώρα είναι καλά και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Θα περάσουμε τις γιορτές οικογενειακά και εύχομαι όλοι να περάσουν όμορφα με τις οικογένειές τους και να έχουν υγεία. Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό που μας φόβισε, αλλά όλα τελείωσαν καλά».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του μικρού Γιαννάκη θέλησε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα τους να θεραπεύσουν το γιό του, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που πέρασε και μετέφερε το ευχάριστο μήνυμα για τη θετική πορεία της υγείας του μικρού: «Δόξα το Θεό επιστρέψαμε με το παιδί. Τον ευχαριστούμε που φώτισε τους γιατρούς και έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε και ξέρουν και το αποτέλεσμα ήταν το απολύτως επιθυμητό. Οι ημέρες που βρισκόταν ο γιός μου στο νοσοκομείο περνούσαν με αγωνία. Η κορύφωση ήταν το διάστημα που χρειάστηκε το παιδί να μπει εντατική. Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα, καθώς πρέπει να ακολουθήσει μία φαρμακευτική αγωγή και στο σπίτι. Θα είναι υπό παρακολούθηση και θα χρειαστεί να ξαναπάμε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί είναι όμως καθησυχαστικοί και σταδιακά θα βελτιωθεί η υγεία του και θα επανέλθει. Ευτύχημα είναι ότι θα περάσουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα, με τα αδέρφια του να τον περιμένουν. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ξέρουμε ότι τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πόλεμο. Όλο αυτό το διάστημα διαπίστωσα πως τα νοσοκομεία είναι ετοιμοπόλεμα και οι γιατροί άριστα καταρτισμένοι και με γνώσεις υψηλού επιπέδου. Πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη και να προσευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει φώτιση. Η δοκιμασία με το παιδί μου ήταν ένα μάθημα ζωής».

Τα λόγια του μικρού Γιαννάκη

Ελάχιστες ήταν οι κουβέντες του 8χρονου αγωνιστή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που μπόρεσε και ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας του και μπόρεσε να επιστρέψει κοντά στα αδέρφια του. «Είμαι καλά. Οι μέρες πέρασαν σχετικά καλά και σίγουρα τώρα που θα είμαι στο σπίτι με τα αδέρφια μου θα είναι πολύ καλύτερα. Μου έλειψε όλο αυτό», ήταν η λακωνική δήλωση του μικρού Γιαννάκη που έσπευσε να ανέβει στο σπίτι του προκειμένου να συναντήσει τα αδέρφια του που είχε μέρες να αντικρίσει.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπαν:

Όλη η επικαιρότητα