Ηλεία

Κορωνοϊός: Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας κοριτσάκι από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Ένα κοριτσάκι 8.5 ετών από την Ηλεία νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Η μικρή είναι στην παιδιατρική κλινική μαζί με μια 13χρονη από τη Ναύπακτο, και δύο βρέφη περίπου 4 μηνών.

Για την κατάσταση της μικρής από την Ηλεία ο κος Γαβριήλ Δημητρίου, Καθηγητής Παιδιατρικής & Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής Παιδιατρικής κλινικής, τόνισε ότι είναι καλή και δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.

«Στο νοσοκομείο υπάρχει ένα κοριτσάκι 8,5 ετών από την περιοχή της Αμαλιάδας το οποίο είναι θετικό στον κορωνοϊό, έχει κάνει πυρετό, έχει κάνει στοματίτιδα, αλλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερα σοβαρό. Μάλιστα η οικογένειά του είναι αρνητική στον ιό. Το παιδί πήγε πρώτα στον Πύργο και μετά το στείλανε εδώ. Συνολικά στην παιδιατρική κλινική covid είναι τέσσερα παιδάκια ενώ έχουμε και ένα παιδί στην ΜΕΘ».

Εντωμεταξύ αποσωληνώθηκε το βρέφος της 23χρονης από τη Δυτική Αχαΐα η οποία νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Μάλιστα έγινε πρόωρος τοκετός και το βρέφος νοσηλεύεται στο Τμήμα των πρόωρων, ενώ το μοριακό τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκε αρνητικό.

Όπως αναφέρει ο κος Γαβριήλ Δημητρίου, η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη ενώ υποστηρίζεται αναπνευστικά με ρινικό C pap.

Στη ΜΕΘ Παίδων εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 15χρονη από το Αγρίνιο με επιπλοκές στην καρδιά η οποία πριν τρεις σχεδόν μήνες είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Όλη η επικαιρότητα