Ηλεία

Πανικός στην Αμαλιάδα – Φωτιά το βράδυ στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ (pics)

Πανικό σκόρπισε χθες βράδυ στην Αμαλιάδα η φωτιά που ξέσπασε στις παλιές εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, με κάποιες μαρτυρίες να αναφέρουν ότι κάποιο άτομο φέρεται να πέταξε κάτι εύφλεκτο και να άρχισε να τρέχει!

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις των εκδοτηρίων και των αποθηκών, μέρος των οποίων χρησιμοποιείται ως αποθήκες του εστιατορίου – μπαρ «Ονειροπαγίδα», που λειτουργεί ακριβώς δίπλα!

Αναλώσιμα και υποδομές που επρόκειτο να τοποθετηθούν για την καλοκαιρινή σεζόν στο εστιατόριο – μπαρ και φυλάσσονταν στις αποθήκες, υπέστησαν ζημιές αξίας 20 χιλ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ίδιο το κατάστημα δεν υπέστη ζημιές και λειτουργεί κανονικά.

Το ευτύχημα ήταν ότι χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, η φωτιά δεν «πέρασε» στο κατάστημα, ωστόσο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε ώρα που υπήρχε πολύς κόσμος στον πεζόδρομο.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 9 το βράδυ. Φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και γρήγορα η φωτιά άρχισε να επεκτείνετε λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν μέσα σε αυτές.

Κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης, οι πυροσβέστες έβγαλαν έγκαιρα και σόμπες υγραερίου μέσα από τις αποθήκες!

Χρειάστηκε μιάμιση και πλέον ώρα ώστε οι πυροσβέστες να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος εστίασης, μίλησε για μεγάλη ζημιά σε αναλώσιμα, το μέγεθος όμως της οποίας θα φανεί σήμερα.

Στο σημείο μαζεύτηκε πολύς κόσμος, πελάτες των γύρω καταστημάτων και κυρίως περίοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι κατά τις βραδινές και κυρίως τις νυχτερινές ώρες πίσω από τον σταθμό μαζεύονται περιθωριακά άτομα…

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αμαλιάδας.

Δείτε φωτογραφίες: 

Όλη η επικαιρότητα