Ηλεία

Παν. Ζώντος: «Μας ανησυχούν τα κρούσματα»

Για την ανησυχία που έχουν προκαλέσει τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στον κλάδο της Αστυνομίας αλλά και για όσα θα πρέπει να κάνει η Πολιτεία προκειμένου οι αστυνομικοί υπάλληλοι να νιώθουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια που πραγματοποιούν το καθήκον τους, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Ζώντος εξέφρασε εκ μέρους όλων την ανησυχία που υπάρχει λόγω των ενεργών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Ηλεία, τονίζοντας πως όσο υπάρχει δυνατότητα εκτελούνται έλεγχοι στους κρατούμενους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Η πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει ο κ. Ζώντος, οδηγεί στο σημείο οι πολίτες να μην αισθάνονται ασφάλεια και ειδικότερα στην αστυνομία που είναι από τους κλάδους που οι υπάλληλοί της εκτίθενται σε κάτι άγνωστο.

Οι κατευθύνσεις του Υπουργείου

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί όμως και στη μέχρι στιγμής εντολή που έχει δώσει το Υπουργείο και η οποία αναφέρει πως όσοι επιστρέφουν από ύποπτους προορισμούς ή παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, οφείλουν να εφαρμόζουν την τακτική της καθαριότητας όπως και πριν.

Χαρακτήρισε ως ύψιστη αιτία κινδύνου το γεγονός πως οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν το άγνωστο, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να γίνει προσέγγιση ενός περιστατικού με λήψη μέτρων και επιφύλαξη.

Συνεχείς απολυμάνσεις

Το θέμα των απολυμάνσεων είναι υψίστης σημασίας και όπως τόνισε γίνονται αρκετά συχνά από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο ιός τόσο στο Αστυνομικό Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά τμήματα. Τόνισε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η σωστή λειτουργία της αστυνομίας, ενώ ανέφερε ως αναγκαία τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να επιτευχθεί αυτό.

Παράλληλα έκανε έκκληση για άμεση υποβολή όσων συλλαμβάνονται στα πλαίσια του αυτοφώρου σε τεστ ανίχνευσης της νόσου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη οι αστυνομικοί που θα έρχονται σε επαφή μαζί τους να διαθέτουν πλήρη υγειονομικό εξοπλισμό που θα τους καλύπτει από τη μετάδοση του ιού, όπως ολόσωμες φόρμες.

Υπηρεσίες εν καιρώ κορωνοϊού

Κατά την αρχική περίοδο της πανδημίας, ο κ. Ζώντος σημείωσε πως σε όλες τις υπηρεσίες οι αστυνομικοί κατάφεραν υπερβάλλοντας εαυτόν να ξεπεράσουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας καταβάλλοντας χρήματα από την τσέπη τους ή μέσω του σωματείου, ενώ ξεπέρασαν και την κούραση που προκάλεσε η ανάκληση αδειών που στόχο είχε την καλύτερη δυνατή προφύλαξη των πολιτών. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως σε όσα είπε ο πρωθυπουργός περί ευνοϊκής μεταχείρισης θα γίνουν πραγματικότητα.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι αστυνομικοί θα τιμήσουν τον όρκο στην πατρίδα τους, αλλά ζητούν τη δίκαιη αντιμετώπιση που πρέπει να έχει ο αστυνομικός υπάλληλος από την πολιτεία.

Όλη η επικαιρότητα