Categories: Ποδόσφαιρο

Παν. Παναγούτσος (2nd Goalkeeper Camp 2021): «Να δούµε το ποδόσφαιρο σαν µέσο της ανθρώπινης διαµόρφωσης»

Share

Το 2nd Goalkeeper Camp 2021 είναι για δεύτερο καλοκαίρι … γεγονός!

Το πρώτο και αρτιότερο Camp εκγύμνασης και τεχνικής κατάρτισης για την θέση του τερματοφύλακα στην Ηλεία έγινε πλέον θεσμός και επιστρέφει από τις 28/6 έως τις 3/7 στον πανέμορφο και εξαιρετικά διαμορφωμένο ιδιωτικό χώρο του κ. Μελιτσόπουλου στη Μαραθιά Ηλείας (Μελιτσόπουλος Park) ανανεωμένο και έτοιμο να χαρίσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά μια φανταστική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Με απόλυτο σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στα πρωτόκολλα και τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ και δίνοντας μεγάλη έμφαση στον τεχνικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι εμπνευστές και εκπαιδευτές του Goalkeeper Camp, Παναγιώτης Λαδάς, Γιώργος Λαδάς και Παναγιώτης Παναγούτσος, ετοιμάζονται να υποδεχθούν και αυτό το καλοκαίρι ενδιαφερόμενους αθλητές κάθε ηλικίας, στο πιο άρτιο και επιμορφωτικό σεμινάριο που οργανώνεται στην Ηλεία αποκλειστικά για την θέση του τερματοφύλακα.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται αυστηρά υπό την μορφή personal training και ως εκ τούτου θα τηρηθεί συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας για όσους ενδιαφερόμενους δηλώσουν συμμετοχή. Το Camp διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ηλείας και έχει την στήριξη όλων των ακαδημιών αφού τερματοφύλακες από 19 ομάδες της Ηλείας θα δώσουν το «παρών».

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν νεαροί αθλητές από τις ακαδημίες: Πανηλειακός, Π.Α.Ο. Βάρδας, Αστέρα Αμαλιάδας, Αίαντα Γαστούνης, Δάφνη Ανδραβίδας, Ξενοφών Κρεστένων, Νίκη Τραγανού, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Ολυμπιακός Σαβαλίων, Ηλειακός Βαρθολομιού, Αίολος Πύργου, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Σχολή Πύργου), Ολυμπιακός Αμαλιάδας, Λέοντες Αμαλιάδας, Πρίγκηπες Λεχαινών, Α.Ε.Κ. Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Πηνειού, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βουπρασίας και Lions Goalkeeper Academy.

Η «Πατρίς σπορ» μιλά σήμερα με τον Υπεύθυνο Διοργάνωσης και Επικοινωνίας του 2nd Goalkeeper Camp 2021, Παναγιώτη Παναγούτσο για τους στόχους, τον χαρακτήρα και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

Το 2nd Goalkeeper Camp 2021 επιστρέφει και σταδιακά γίνεται θεσμός. Ήταν αυτός ένας από τους στόχους σας όταν ξεκινήσατε;

«Στόχος μας είναι η διοργάνωση να θέσει τα θεμέλια ώστε να γίνει πρότυπο οργάνωσης και τεχνικής εξέλιξης και γιατί όχι στο μέλλον να γίνει και θεσμός».

Τι καινούριο να περιμένουμε να δούμε φέτος;

«Φέτος έχουμε δουλέψει ακόμα περισσότερο πάνω στις γενικές παροχές για όλους. Υπάρχουν βελτιώσεις τόσο σε θέματα εξοπλισμού και γενικών παροχών όσο και σε εμπλουτισμό της επιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ιδιότητες άμεσα σχετιζόμενες με το χώρο του ποδοσφαίρου ενώ δεν θα λείψουν ασφαλώς και οι ειδικοί καλεσμένοι που θα ανακοινωθούν σύντομα».

Πόσο σημαντικό είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να τυγχάνουν καθολικής αποδοχής και στήριξης από σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της περιοχής;

Τέτοιες πρωτοβουλίες προάγουν την ομαδικότητα και την οργάνωση. Θα πρέπει να δούμε όλοι το ποδόσφαιρο σαν το ουσιαστικό μέσο της ανθρώπινης διαμόρφωσης από τις μικρές ηλικίες και εδώ ουσιαστικά φαίνεται και ο ρόλος της ΕΠΣ Ηλείας και όλων των ομάδων που πιστεύουν σε όλα τα παραπάνω και μας στηρίζουν και φέτος».

Εκτός από την προπόνηση και τη βελτίωση είναι το 2nd Goalkeeper Camp 2021 και μια ευκαιρία για τους τερματοφύλακες να τους δουν ομάδες και να τους επιλέξουν;

«Από τους χώρους της διοργάνωσης περνάει το σύνολο παραγόντων του ηλειακού ποδοσφαίρου και σίγουρα είναι μια πρώτης ευκαιρία και ζωντανή διαδικασία τόσο επιλογής ταλέντων όσο και έτοιμων τερματοφυλάκων».

Έχετε δει αλλαγές στους τερματοφύλακες του νομού από πέρσι μέχρι φέτος;

«Το επίπεδο του τερματοφύλακα έχει αρχίσει να ενδυναμώνεται στο νομό μας από πέρυσι και πλέον πολλά παιδιά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την θέση».

Είναι στα πλάνα σας να βγείτε και εκτός Ηλείας ή τουλάχιστον να προσελκύσετε και τερματοφύλακες εκτός Ηλείας και πως είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον;

«Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή και τερματοφύλακες εκτός Ηλείας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και λόγω της μορφής του τεχνικού σεμιναρίου, προβλέπω ότι πολύ σύντομα θα κλείσουν οι συμμετοχές».

Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει τόσο στο κομμάτι των τερματοφυλάκων όσο και γενικά στο ποδόσφαιρο του νομού Ηλείας για να πάρει ώθηση;

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των περισσότερων ερασιτεχνικών διοικήσεων που αρχίζει από την οργανωτική δομή καθώς αυτή είναι που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αρτιότητα μιας ομάδας η μιας Ακαδημίας και επιτέλους πρέπει να τελειώσουμε με το φαινόμενο των μη παραγωγικών παραγόντων, συνεργατών. Ο επαγγελματισμός πρέπει να φαίνεται και στην πιο μικρή ομάδα γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Κλείνοντας…

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΣ Ηλείας που στηρίζει και φέτος την διοργάνωση όσο και να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όσους είναι υποστηριχτές σε υλική βοήθεια για να στηριχτεί όλο αυτό».

H επιστημονική ομάδα του 2nd Goalkeeper Camp 2021

Την δική τους ξεχωριστή … νότα γνώσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης θα δώσουν για ένα ακόμα καλοκαίρι με την παρουσία τους στο 2nd Goalkeeper Camp 2021 οι ειδικοί και καταρτισμένοι στον χώρο του αθλητισμού επιστήμονες, οι οποίοι θα παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη και πληροφόρηση προς τους συμμετέχοντες αθλητές σχετικά με όλους τους τομείς που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Την επιστημονική ομάδα του 2nd Goalkeeper Camp 2021 απαρτίζουν οι παρακάτω επιστήμονες:

Δημήτρης Νικολακόπουλος: Φυσιοθεραπευτής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού, συνεργάτης επί σειρά ετών του Πανηλειακού και άλλων αθλητικών σωματείων του Νομού.

Μαρία Χριστακοπούλου: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ειδικός συνεργάτης της ΕΠΣ Ηλείας για τις μεικτές ομάδες και άλλων αθλητικών σωματείων του Πύργου. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την γονιδιακή εξέταση DNA στην Ηλεία.

Νίκος Τερζόπουλος: Χειρουργός Ορθοπαιδικός, ιατρός επί σειρά ετών του Πανηλειακού. Εξειδικευμένος στην παιδοορθοπαιδικη, αθλητικές κακώσεις, σκολίωση, οστεοπόρωση, τραυματιολογία.

Ανδρέας Φουσέκης: Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ κάτοχος μεταπτυχιακού στον τομέα μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης, προπονητής φυσικής κατάστασης της Παναχαϊκής.

Έλενα Παναγούλια: Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, με γνώσεις στην αθλητική ψυχολογία.