Πολιτική

Παπαθανάσης: Τι θα γίνει με το click away και τη διαγραφή χρεών

Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες δύο ημέρες θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το click away όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όπου δε μπορεί να γίνει άμεσα η παράδοση των παραγγελιών μέσω click away, θα πρέπει οι εταιρείες να τις στείλουν με courier.

Παράλληλα υποστήριξε ότι για παραλαβή μέσα από το κατάστημα δεν υπάρχει κάτι ακόμα και πως γι αυτό θα πρέπει να αποφανθούν οι επιστήμονες.

«Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πότε και με ποιόν τρόπο θα λειτουργήσει η παράδοση εντός καταστήματος, το click in the shop, θα πρέπει να εκτιμηθεί από τους ειδικούς ποια θα είναι η επίδραση του στην διασπορά του κορονοϊού. Με βάση όσα πουν οι επιστήμονες, θα υπάρξει κατάληξη στα βασικά σενάρια, πχ. για το πόσοι πελάτες θα μπορούν να βρίσκονται ταυτοχρόνως σε ένα κατάστημα, αλλά και αν αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή από την άλλη εβδομάδα ή αργότερα» επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Για το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών επανέλαβε ότι αυτό δεν θα εξεταστεί ακόμα, αλλά όταν τελειώσει αυτή η κρίση.

Σχετικά με τα Θεοφάνια είπε πως δεν ήταν πρόθεση της κυβέρνησης η σύγκρουση με την Εκκλησία και τους πιστούς αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Σε σχέση με τις επιχειρήσεις και τους κλάδους που έχουν πληγεί ανέφερε πως πολλά προγράμματα ήδη «τρέχουν» αλλά υπάρχουν και πάλλα που είναι υπό μελέτη.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα