Ηλεία

Παράπονα γονέων για παγωμένες αίθουσες σχολείων στο Δήμο Πύργου

«Δίνουμε άμεσα λύση στα σχολεία που έχουν πρόβλημα», τονίζει ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου που γνωστοποιεί πως σήμερα κιόλας θα εφοδιαστούν με πετρέλαιο τα 7 σχολεία όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Πρόβλημα με την θέρμανση έχουν ορισμένα δημοτικά σχολεία του δήμου Πύργου, επτά (7) τον αριθμό, με τους γονείς αρκετών παιδιών να τονίζουν τον προβληματισμό τους στα social media, σχετικά με αυτή την κατάσταση, αφού είναι αναγκασμένα τα παιδιά τους να παρακολουθούν τα μαθήματα … τουρτουρίζοντας από το κρύο και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και κρυωμένα.

Επίσης κάποιοι γονείς τονίζουν ότι τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα, με γάντια και σκουφάκια, με τα μπουφάν τους, ακόμη και με κουβέρτες στα πόδια τους προκειμένου να μην κρυώνουν.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνος για την εκπαίδευση κος Γιάννης Παπαδημητρίου, σήμερα κιόλας, μετά από ενέργειες του δήμου θα εφοδιαστούν με πετρέλαιο τα συγκεκριμένα σχολεία, όπου υπάρχει το πρόβλημα, έτσι ώστε τα παιδιά να πάψουν να κάνουν μάθημα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πύργου κος Γιάννης Παπαδημητρίου σήμερα θα έχουμε την αναγκαία προμήθεια πετρελαίου που θα καλύψει για λίγες ημέρες, έως ότου υπογράφει η αναγκαία σύμβαση, τα σχολεία του Δήμου που έχουν πρόβλημα θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά ο κος Παπαδημητρίου τόνισε:

” Υπάρχει πράγματι πρόβλημα με την θέρμανση σε ένα μικρό ποσοστό των σχολείων του δήμου μας και συγκεκριμένα σε εφτά από το σύνολο των σχολείων μας. Αύριο (σ.σ σήμερα) όμως μετά από ενέργειες μας, θα τα εφοδιάσουμε αυτά τα σχολεία με πετρέλαιο έτσι ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Παρότι δεν έχει τελειώσει η διαδικασία της προμήθειας πετρελαίου, κάτι φυσικά που είναι ένα διαδικαστικό θέμα που δεν αφορά τον κόσμο, που θέλει τα παιδιά του να κάνουν το μάθημα κάτω υπό ομαλές συνθήκες, εμείς κάνουμε ενέργειες εφοδιάζοντας τα σχολεία με κάποια ποσότητα πετρελαίου, ικανή για να τα καλύψει για δυο-τρεις μέρες, έως ότου προχωρήσουμε εμείς στην αναγκαία σύμβαση προμηθείας πετρελαίου για τα σχολεία του δήμου μας”.

Όλη η επικαιρότητα