Ηλεία

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών Λυκείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν μαθητές Λυκείων του Πύργου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα σχολεία τους, τόσο όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και για την υγιεινή που υπάρχει σε αυτά (χαρακτήρισαν ανούσια τη διαδικασία των self test, τονίζοντας ότι ελάχιστα μπορεί να προσφέρει αυτή την ασφάλεια των μαθητών).

Επίσης μέσα στα αιτήματα των μαθητών, ήταν να μην υπάρξει πρόβλημα με τους μαθητές οι οποίοι, λόγω προβλημάτων με το διαδίκτυο, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης με αποτέλεσμα να έχουν αρκετές απουσίες.

Για την απόφαση τους να προχωρήσουν στην παράσταση διαμαρτυρίας μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» η Αγγελική Ανδρικοπούλου μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε κατάληψη και στο δικό μας σχολείο και στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, αφού μας ανοίξανε τα σχολεία χωρίς κανένα μετρό προστασίας, όλα είναι στον αέρα, κανένας δεν κοίταξε την υγεία μας. Πέρα από τα κτιριακά προβλήματα που έχουμε στο σχολείο μου, αφού έχουμε αρκετούς κατεστραμμένους τοίχους, για τους οποίους δεν κάνουν κάτι έτσι ώστε να επιδιορθωθούν, έχουμε και θέματα υγείας, αφού δεν έχει γίνει καμία απολύμανση, νομίζουν ότι με ένα self test το οποίο μας υποχρεώνουν να το κάνουμε και μάλιστα μόνοι μας εμείς οι μαθητές, θα είμαστε καλυμμένοι. Εάν κάποιος μαθητής δεν το έχει κάνει αυτό το τεστ ή δεν έχει μαζί του το σχετικό χαρτί για το τεστ, δεν μπαίνει στο σχολείο. Μαζευτήκαμε εδώ για να επισημάνουμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και διεκδικούμε να διορθωθούν. Ένα σοβαρό θέμα είναι και οι απουσίες, αφού τόσο καιρό που μας είχαν εκτός σχολείου, πολλά παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν μέσα στα μαθήματα που γινόντουσαν. Πρέπει κάτι να γίνει για αυτό, γιατί είναι άδικο για κάποια παιδιά. Πρέπει να σκεφτούν οι υπεύθυνοι ότι μερικά παιδιά δεν έχουν τον τρόπο να μπουν στα online μαθήματα και θα πρέπει να μην περάσουν οι απουσίες τις οποίες έχουν τα συγκεκριμένα παιδιά».

*** Άρχισαν οι καταλήψεις στα λύκεια του νομού Ηλείας και χθες πέντε λύκεια ήταν υπό κατάληψη. Πρόκειται για το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και το 1ο ΓΕΛ Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα