Αχαϊα

Εργαζόμενοι υγείας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Άδικο μέτρο για τους “ήρωες” της υγείας»

 «Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της»  Άμεσα συνάντηση με τον Γιάννη Καρβέλη για τα προβλήματα της υγείας στην Ηλεία

Των Χρ. Κανελλόπουλου – Παν. Πεντάζου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, έξω από το κτίριο της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, υγειονομικοί απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα. Μεταξύ των υγειονομικών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν και εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Συλλόγων εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου και Αμαλιάδας.

H συγκέντρωση είχε την στήριξη και της ΠΟΕΔΗΝ, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος κος Μιχάλης Γιαννάκος

H συγκέντρωση είχε την στήριξη και της ΠΟΕΔΗΝ, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος κος Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν και συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, στον οποία εξέθεσαν τις θέσεις τους.

Στο «κομμάτι» που αφορά στα Νοσοκομεία της Ηλείας, ο κ. Καρβέλης επεσήμανε ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στο νομό, θα τεθούν και σε συνάντηση που θα έχει με τους Συλλόγους εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου και Αμαλιάδας σε επικείμενη επίσκεψή του.

Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στην Πάτρα έδωσε και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Πύργου

Μαλβίνα Κερερέ: «Επανεξέταση του μέτρου»

«Ζητήσαμε η κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της και να μην εφαρμόσει ένα τόσο σκληρό μέτρο» ΤΟΝΙΣΕ Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου κα Μαλβίνα Κερερέ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου κα Μαλβίνα Κερερέ σε δηλώσεις της στην εφ. «Πατρίς», τόνισε για την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και την υπόσχεση του κου Καρβέλη για επαναπροκήρυξη των θέσεων ιατρών που χρειάζεται άμεσα το Νοσοκομείο Πύργου.

«Οι εργαζόμενοι του  Νοσοκομείου Πύργου συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στην 6η ΥΠΕ. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας εκπρόσωποι των εργαζομένων των Νοσοκομείων συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, όπου  τέθηκε το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της εφαρμογής του νόμου για αναστολή εργασίας των  υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 1-9-2021. Ζητήσαμε  η κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της και να μην εφαρμόσει ένα τόσο σκληρό  μέτρο. Οι υγειονομικοί  στήριξαν όλο αυτό το διάστημα το ΕΣΥ, υπερβάλλοντας εαυτούς και έδωσαν μάχη στη πρώτη γραμμή από την αρχή της πανδημίας ενάντια ενός ύπουλου και επικίνδυνου ιού. Θεωρούμε ότι είναι άδικο οι αποκαλούμενοι “ήρωες της υγείας να  τίθενται σε αναστολή εργασίας. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ  άκουσε  με προσοχή όλες τις απόψεις τις οποίες έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Επίσης τέθηκε από την πλευρά μου ως πρόεδρος των εργαζομένων  του Νοσοκομείου  Πύργου, το θέμα της στελέχωσης της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, όπου σύμφωνα με ενημέρωση του Διοικητή αναμένεται άμεσα η επαναπροκήρυξη των θέσεων των ιατρών».

Σωκράτης Σωτηρόπουλος: «Να πάρουν θέση…»

Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα με την συμμετοχή του κ. Καρβέλη ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σ. Σωτηρόπουλος

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κος Σωκράτης Σωτηρόπουλος που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μαζί με άλλα σωματεία διαμαρτυρηθήκαμε στην 6η ΥΠΕ. Διαδηλώσαμε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Ζητήσαμε να τοποθετηθεί η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, τι θα γίνει που σε περίπτωση από 1η Σεπτεμβρίου αν κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τα νοσοκομεία.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχαμε σε σύσκεψη με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Θέσαμε επιτακτικά τα προβλήματα των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πύργου.

Για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, είπαμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. Δεν μπορούμε άλλο να «παίζουν» με τα νεύρα και τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων.

Ζητήσαμε από την διοίκηση, από τον κ. Καρβέλη, επιτέλους να πάρουν μια θέση. Ο κ. Καρβέλης, μας άκουσε με προσοχή και είπε ότι θα συγκληθεί, μετά και από παρότρυνσή μας, μια σύσκεψη στην Ηλεία με την συμμετοχή μας.

Του δώσαμε ένα υπόμνημα, με τα γνωστά μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζει η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και ελπίζουμε η δέσμευσή του να τηρηθεί και να γίνει αυτή η σύσκεψη, για να δούμε το ρόλο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας την «επόμενη μέρα».

Το είπα και στην συνάντηση και το επαναλαμβάνω: μην διανοηθούν να βγάλουν εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και να μεταφέρουν προσωπικό από άλλες υγειονομικές δομές για να καλύψουν κενά. Εκεί, θα είμαστε κάθετα απέναντι…».

Όλη η επικαιρότητα