Ελλάδα Καταναλωτές

Παραμονή Χριστουγέννων: Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα και τα σουπερμάρκετ

Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και, έτσι, οι δραστηριότητες που συνοδεύουν τις γιορτές έχουν, επίσης, προσαρμοστεί στα δεδομένα του lockdown.

Παρά τους περιορισμούς πλήθος πολιτών συρρέουν στα καταστήματα και στα σουπερμάρκετ για τα τελευταία ψώνια και τα απαραίτητα του γιορτινού τραπεζιού, αφού θα μπορούμε να γιορτάσουμε τουλάχιστον με την οικογένειά μας.

Σήμερα αλλά και τις υπόλοιπες μέρες των γιορτών τα σουπερμάρκετ είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 21:00, καθώς είναι σε ισχύ το εορταστικό ωράριο, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα κλείσουν στις 20:00.

Για τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι 07:00 με 21:00.

Όσον αφορά τα κρεοπωλεία το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας που έχει δοθεί για την παραμονή των Χριστουγέννων είναι 08:00 με 17:00.

Για όλα τα παραπάνω οι πολίτες θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, αλλά και καθόλη τη διάρκεια των γιορτών, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 με εξαίρεση λόγους εργασίας και υγείας.

Τέλος, ανοιχτά θα είναι και αυτή την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 τα σουπερμάρκετ, αλλά και τα καταστήματα λιανικής μέσω click away.

Όλη η επικαιρότητα