Ηλεία

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Από σωματεία και συνδικάτα της Ηλείας που ζητούν να επενδύσει η κυβέρνηση στην υγεία

Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιπροσωπίες του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, του συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Ηλείας, της ΕΛΜΕ Ηλείας και του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ηλείας στο γενικό νοσοκομείο Πύργου και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Στο Πύργο χαιρετισμό απεύθυνε ο Μπάμπης Καλαντζής μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας και στην  Αμαλιάδα ο Αντώνης Ανδρεανίδης μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Στην κινητοποίηση στον Πύργο παραβρέθηκε και ο Χρήστος Γιάνναρος δημοτικός σύμβουλος Πύργου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην Αμαλιάδα ο Άγγελος Κολόσακας δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μπάμπης Καλαντζής : «Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού στην Υγεία»

Στην ομιλία του ο κος Μπάμπης Καλαντζής τόνισε μεταξύ άλλων :

«Σε όλη την Ελλάδα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες Σωματεία δίνουν την μάχη της Απεργίας και βροντοφωνάζουν πως οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα πίσω από την μάσκα έχουν φωνή.

Είναι γεγονός ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες από το πρώτο lockdown το εγκληματικό έργο κυβέρνησης – εργοδοσίας εξελίσσεται στην ίδια ρότα. Αφενός η Κυβέρνηση επιδιώκει να χρεώσει στους εργαζόμενους, στους νέους, συνολικά στο λαό την ευθύνη για τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση της πανδημίας την ίδια στιγμή που από την πλευρά της:
• Δεν αξιοποίησε τον πολύτιμο χρόνο που είχε για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
• Δεν επίταξε πραγματικά τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
• Δεν πήρε μέτρα αποσυμφόρησης των Μ.Μ.Μ.
• Δεν ικανοποίησε τα αιτήματα να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία.
• Δεν έκανε τίποτα προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέσα στους χώρους δουλειάς. με μόνο στόχο να μη δημιουργηθούν εμπόδια στην κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών.
• Άνοιξε τα σύνορα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κολοσσών σε τουρισμό, αερομεταφορές και ναυτιλία, οδηγώντας μας σε ένα ανεξέλεγκτο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Απαιτούμε:

Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, χωρίς αγορά υπηρεσιών από τους κλινικάρχες. Να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ, να στελεχωθούν οι νεοϊδρυμένες ΜΕΘ COVID19 και οι πτέρυγες COVID19 στο νοσοκομείο του Πύργου. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες».

Θανάσης Βομπίρης : «Η κυβέρνηση δεν θωράκισε την Ηλεία και τον ελληνικό λαό για την πανδημία»

Από την πλευρά του ο κος Θανάσης Βομπίρης Πρόεδρος της ΟΑΣΗ τόνισε σχετικά :

«Συμπαραστεκόμαστε, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί αυτά αφορούν και εμάς τους αγρότες. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα το διάστημα από την προηγούμενη καραντίνα μέχρι τώρα, για να θωρακίσει την Ηλεία και τον ελληνικό λαό, έβγαινε στα κανάλια και έλεγε πάμε καλά και καμάρωνε για το έργο της. Τελικά φάνηκε ότι ο …βασιλιάς είναι γυμνός. Εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα προωθούμε και τα προβλήματα τα δικά μας που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, που πλήττεται επίσης από την πανδημία. Τα προϊόντα μας μένουν απούλητα και σε χαμηλές τιμές. Η κυβέρνηση με ψίχουλα θέλει να δείξει ότι ενισχύει τους αγρότες, τελικά όμως τίποτα δεν δίνει. Οι μισοί αγρότες δεν παίρνουν για το λάδι και για τις ελιές και μένουν απέξω και από το 30άρι, που και αυτό είναι ψίχουλα μπροστά στη ζημιά που έχουν πάθει. Θα είμαστε εδώ και το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά».

Τρύφωνας Αθανασόπουλος : «Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνές»

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος ανέφερε στην δήλωση του :

«Απεργούμε για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Είναι μία μέρα σημαντική, πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνές, πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες και να σταματήσουν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία να ψηφίζουν αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα».

Όλη η επικαιρότητα