Ηλεία

«Παρτέρι της ευχής στον Πύργο»: Ζεστό μήνυμα συμπαράστασης στους μικρούς ήρωες της ζωής

Με την δημιουργία του «Το παρτεριού της ευχής» μπροστά από το Λάτσειο

Δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου από τον δήμο Πύργου

Παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε χθες το απόγευμα στον Πύργο, ένα «ζεστό» μήνυμα συμπαράστασης στάλθηκε προς τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Χάρις στην δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου που διοργανώθηκε από τον δήμο Πύργου, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και το Γραφείο Εθελοντισμού, στο παρτέρι μπροστά από το Λάτσειο φυτεύτηκαν δεκάδες λουλούδια με το κάθε ένα από αυτά να στέλνει μια ευχή συμπαράστασης προς τους μικρούς αυτούς ήρωες που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να «ανθίσουν» στο υπόλοιπο της ζωής τους…

Στην δημιουργία του «Παρτεριού της ευχής» κατά του παιδικού καρκίνου, συμμετείχαν  -τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας-  μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, καθώς και δεκάδες πολίτες (μέλη συλλόγων και εθελοντές), ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Όλοι τους αψήφησαν το κρύο, βρέθηκαν μπροστά από το Λάτσειο, φυτεύοντας ένα λουλούδι, για να κάνουν μια ευχή για όλα τα παιδιά που δίνουν τη μεγάλη μάχη για τη ζωή τους…

Αντωνακόπουλος: «Υπάρχουν καλά αποτελέσματα απαιτείται όμως επαγρύπνηση»

Στη δράση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, που φύτεψε ένα λουλούδι στο παρτέρι της ζωής». Ο ίδιος δήλωσε πως «Η μάχη κατά του παιδικού καρκίνου παλαιότερα φαινόταν άνιση, σήμερα όμως με τη βοήθεια της επιστήμης τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Απαιτείται όμως επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και βοήθεια σε αυτά τα βλαστάρια τα οποία δυστυχώς διαλέγει η επάρατος.

Συμβολικά φυτέψαμε ένα λουλούδι στο πάρκο της πλατείας για να δείξουμε ότι δίνουμε μία μάχη για να μπορέσουν όλα τα λουλούδια να βγάλουν άνθη ώστε να επαληθευτεί το ρηθέν του Δημιουργού “αυξάνεστε και πληθύνεστε”.

Πρέπει πλέον να αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε ίσοι απέναντι στη ζωή, στο θάνατο, στην υγεία, και στην αρρώστια… εκεί δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, υπάρχει η απόλυτη ισότητα. Ο δήμος Πύργου ως κοινωνικός θεσμός συνεχίζει να παρεμβαίνει δραστικά, συμβολικά, επικοινωνιακά, στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία τη δικιά μας και τον κόσμο όλο.

Ευχαριστούμε τον Θεοφιλέστατο που βρέθηκε μαζί μας καθώς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και γενικότερα τον κλήρο πού βρίσκεται δίπλα μας σε όλες τις δράσεις. Είμαστε ένας ζωντανός κοινωνικός θεσμός, ζωντανός στην αλληλεγγύη, στον πολιτισμό, στην οικολογία, στις πτυχές της καθημερινότητας που είναι το χρώμα και το αλάτι της ζωής».

«Χρειάζεται περισσότερη ευαισθητοποίηση»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου, Γιάννης Πλεμμένος, τόνισε πως «Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μία συμβολική κίνηση για την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και περισσότερο τα μικρότερα παιδάκια που ήρθαν να φυτέψουν το λουλούδι τους κάνοντας μία ευχή για τα παιδάκια ίδιας ηλικίας αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Μία λέξη τόσο δύσκολη αλλά και με τόσο μεγάλο νόημα που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας και πρέπει όλοι να βοηθάμε όχι μόνο κάνοντας μία ευχή αλλά με περισσότερη ευαισθητοποίηση και βοήθεια -όσο το δυνατόν περισσότερο- στις οικογένειες με παιδιά που νοσούν».

«Θέλω να ευχηθώ να μην υπάρχει κανένα παιδί με καρκίνο», σχολίασε η πρόεδρος του συλλόγου «Πύργος – Όλοι μαζί», Πηνελόπη Νικολοπούλου, που συμμετείχε μαζί με άλλα μέλη του συλλόγου στην δράση.

Το μέλος του Συλλόγου Νέων Καταραχίου, Θεόδωρος Πανούσης, ανέφερε πως «Φυτεύοντας λουλούδια ελπίζουμε αυτή η πράξη να αποτελέσει ερέθισμα για όλους τους νέους και τα παιδιά που νοσούν να μην χάνουν την ελπίδα, να πιστεύουν και να μην το βάζουν ποτέ κάτω.  Είμαστε στο πλευρό τους, είμαστε συνοδοιπόροι στον δύσκολο δρόμο που διαβαίνουν».

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της δράσης χαιρέτισαν -με  προβολή βίντεο- η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  η πρόεδρος της «Φλόγας», Τασία Παπαϊωάννου και η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ-γιατρός παιδοαιματολόγος- Αφροδίτη Γκινοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα