Ηλεία

Πατήρ Αλέξιος Αναγνωστόπουλος: «Πολιούχος ο Άγιος Αθανάσιος για την Αμαλιάδα από το 2007 με ενέργειες και την προσωπική σφραγίδα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου!»

Ακούστε το άρθρο

Τον προστάτη της Άγιο Αθανάσιο, γιόρτασε αλλά με διαφορετικό λόγω πανδημίας τρόπο χθες η Αμαλιάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, αφού με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 74/2007 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ΦΕΚ 90/Α/26-04-2007 η 18η Ιανουαρίου είναι επίσημη αργία για την Αμαλιάδα.

Ο Άγιος Αθανάσιος τιμάται ως πολιούχος της πόλης από το 1981 – έως τότε ήταν η Αγία Αικατερίνη – αλλά το 2007 με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε είναι και επίσημα η μεγαλύτερη γιορτή της Αμαλιάδας.

Για την έκδοση του ΠΔ όμως «έτρεξαν» συγκεκριμένοι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος από τότε εργάζεται για τα συμφέροντα του Δήμου Ήλιδας και όχι μόνο. Όπως δήλωσε ο ιερέας του Ναού πατήρ Αλέξιος Αναγνωστόπουλος : «Μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τρέξαμε ώστε ο Άγιος Αθανάσιος να είναι ο πολιούχος της Αμαλιάδας. Με τις επαφές που τόσο εγώ όσο και ο κ. Κωνσταντόπουλος είχαμε στην Προεδρεία της Δημοκρατίας καταφέραμε να υπογραφεί η απόφαση να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και από τότε να γιορτάζεται ο προστάτης μας Άγιος Αθανάσιος ως πολιούχος».

Να σημειωθεί από το 2008 έως κα σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, τα καταστήματα της πόλης παραμείνουν κλειστά όπως επίσης όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, οι τράπεζες καθώς και τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Όλη η επικαιρότητα