Ηλεία Πολιτική

Περιοδεία Καλαματιανού στις καλλιέργειες του Κάμπου: «Να ενισχυθούν άμεσα οι παραγωγοί κηπευτικών»

Ακούστε το άρθρο

Στα χωράφια συνάντησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός  τους αγρότες παραγωγούς κηπευτικών  οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή τους.

Τα προϊόντα τους για δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο, λόγω πανδημίας παραμένουν αδιάθετα στα χωράφια με αποτέλεσμα λίγο πριν σαπίσουν να τα φρεζάρουν! Οι αγρότες ζητούν την άμεση οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . Χθες το πρωί ο Διονύσης Καλαματιανός βρέθηκε στο Βαρθολομιό και μαζί με αγρότες πήγε σε χωράφια   όπου αντίκρυσε το μέγεθος της καταστροφής.

Ο βουλευτής δήλωσε: «Η ζημιά των παραγωγών είναι τεράστια. Τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά. Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Το κόστος μεταφοράς αντίστοιχα έχει αυξηθεί. Δεν είναι τώρα η κατάσταση αυτή. Και στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι παραγωγοί έμειναν χωρίς καμία στήριξη. Πολύ περισσότερο τώρα που βλέπετε την κατάσταση εδώ, φρεζάρουν τα χωράφια τους με τα κηπευτικά. Είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεσα ενίσχυση. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι εάν αυτοί οι παραγωγοί δεν ενισχυθούν αυτή τη στιγμή, τίθεται σε κίνδυνο η επόμενη καλλιεργητική περίοδος και αντιμετωπίζει η χώρα μας επισιτιστική κρίση. Πρέπει να ενεργοποιηθούν τώρα να ενισχύσουν αυτούς του μεροκάματου, της προσπάθειας, της παραγωγής για να έχουμε μέλλον. Άμεσες ενέργειες. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μέριμνα, ώστε αυτά τα προϊόντα επειδή είναι πολύ ευπαθή και χαλάνε αμέσως να απορροφηθούν με κάποιο τρόπο σε κρατικές δομές. Ενεργοποίηση, λοιπόν, του κράτους, των φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Ενέργειες τώρα. Οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε απόγνωση. Πρέπει να ενισχυθούν».

Όλη η επικαιρότητα