Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μπλόκο του Περιφερειακό Συμβουλίου σε ΑΠΕ στα Βάτικα

Βερούτης: «Έχουμε άλλα σχέδια για την αξιοποίηση του τόπου»
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά τάχθηκε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβουλίου Πελοποννήσου στην έγκριση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις «Κριθίνα» και «Αγία Κυριακή» στα Βάτικα του Δ. Μονεμβασίας.

Το θέμα τέθηκε στο σώμα μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη  Εγγείων Βελτιώσεων και Αγροτικών Θεμάτων Νίκωνα Τζινιέρη και τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη.

Όπως δήλωσε ο κ. Βερούτης, «η Περιφερειακή μας Αρχή, ταυτιζόμενη πλήρως με τις απόψεις και θέσεις του Δήμου Μονεμβασίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου, της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αλλά και των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, έχει άλλα σχέδια για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου τόπου, που παρουσιάζει μεγάλο φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον».

Σημειώνεται πως πλησίον των παραπάνω εκτάσεων βρίσκονται:
• Το απολιθωμένο δάσος της Αγίας Μαρίνας,
• Τα αναρριχητικά πάρκα Ζόμπολου και Χιόνης,
• Τα σπουδαία εκκλησιαστικά μνημεία και ασκητήρια, που έχουν προσδώσει στην περιοχή την ονομασία Μικρό Άγιο Όρος, καθώς και η ανεγειρόμενη Ιερά Μονή του Οσίου Θωμά
• Τα περιπατητικά μονοπάτια προς τον Φάρο του Κάβο Μαλέα και το Γερμανικό Παρατηρητήριο,
• Η “βυθισμένη” πολιτεία του Βρωμώντα και το ναυάγιο του τουρκικού πλοίου Ismail Hakki, που παρουσιάζουν μεγάλο καταδυτικό ενδιαφέρον.
• Υπέροχες παραλίες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, «όλα τα παραπάνω, μαζί με τις συζητήσεις, που έχουμε ήδη κάνει με τους συμπατριώτες μας στα Βάτικα, για τη δυνατότητα δημιουργίας μιας αναρριχητικής διαδρομής via ferrata στον Κάβο Μαλιά, διαμορφώνουν την αρνητική μας στάση για χωροθέτηση ανεμογεννητριών, στη συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας».

Όλη η επικαιρότητα