Ηλεία

ΠΕ Ηλείας: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Ενημερωτική σύσκεψη για την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας, και την εντατικοποίηση των ελέγχων, με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Εμπορικών Συλλόγων μεγάλων δήμων του νομού και της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου, πραγματοποιήθηκε λόγω της αναβάθμισης της Ηλείας, σε Επίπεδο 2 (επιτήρησης) στον Υγειονομικό Χάρτη Ασφάλειας για τον Covid – 19.

Ήταν δε, συνέχεια της σύσκεψης των εκπροσώπων Υγειονομικών Υπηρεσιών των Π.Ε Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, στην Γενική Διεύθυνσης Υγείας της ΠΔΕ στην Πάτρα, σχετικά με την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, που στόχο έχουν την περιχαράκωση της διασποράς του ιού.

Ο κ. Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση και τους κάλεσε να ενημερώσουν τα μέλη τους για τα προβλεπόμενα μέτρα και την ανάγκη πιστής εφαρμογής τους, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την περιφρούρηση όσων καταφέραμε ως νομός, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με μεγάλη προσπάθεια.

«Κατανοώ τις όποιες δυσκολίες και ενδεχομένως την κόπωση που μπορεί να προκαλεί όλη αυτή η πολύμηνη κατάσταση, αλλά στην παρούσα φάση, είναι ο μόνος τρόπος να μειώσουμε τις πιθανότητες διασποράς του ιού και συνακόλουθα να μην επιτρέψουμε να διακοπεί κάθε επαγγελματική – οικονομική δραστηριότητα στο νομό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποιώντας πως η πιστή εφαρμογή όλων των παραπάνω θα διασφαλιστεί με την εντατικοποίηση των ελέγχων στο αμέσως επόμενο διάστημα σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα μεταφοράς κ.α. Σχετικές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων δόθηκαν και από την Διευθύντρια Υγείας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν απορίες και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, ενώ οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία για την επικαιροποίηση των μέτρων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Επιδημιολόγων, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων

Σε αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και  ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος βρήκε συνοδοιπόρους και τους επιχειρηματίες που με κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνουν πως θα φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων

“Μετά από σύσκεψη που έγινε στην περιφερειακή ενότητα με όλους τους φορείς του νόμου μας εν όψει της εντατικοποίησης των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στο επίπεδο 2, θα πρεπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα Μάσκες – Αποστάσεις – όχι Συνωστισμός.

Για το καλό όλων μας και για να μείνουμε όσο περισσότερο μπορούμε σε αυτό  το επίπεδο και για να μην Κλείσει ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα του κλάδου μας, επιβάλλεται να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα”, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εστίασης “Διόνυσος”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ιδιοκτήτες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης αναφερόμενος στο θέμα αυτό τόνισε πως “θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και κυρίως αυτό της μάσκας και της απόστασης αλλά και όλα τα άλλα. Αυτό θα το μεταφέρουμε και στα μέλη μας προκειμένου να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ενημερωθήκαμε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα”.

Όλη η επικαιρότητα