Ποια καυσόξυλα να προτιμήσετε για το τζάκι σας;

Share

Το τζάκι σας χαρίζει ζεστασιά στον χώρο σας είτε αυτό είναι παραδοσιακό είτε ενεργειακό. Για να απολαύσετε, όμως, τη φλόγα και τη ζέστη του χρειάζονται καλή ποιότητας καυσόξυλα. Γνωρίστε ποια είναι τα κατάλληλα καυσόξυλα για τζάκι σας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το είδος τους.

Υπάρχουν πολλά είδη ξύλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τζάκι σας,  πέντε όμως είδη είναι τα πιο διαδεδομένα και δημοφιλέστερα ξύλα για τζάκι. Το κάθε είδος ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσφέρεται για διαφορετική χρήση ανάλογα με τον σκοπό σας. Για παράδειγμα, κάποια είδη ανάβουν δυσκολότερα από άλλα, επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσάναμμα.

Γνωρίστε τα είδη καυσόξυλων προκειμένου να κάνετε τη σωστή επιλογή για το τζάκι σας:

  1. Καυσόξυλα από Πεύκο

Τα ξύλα του πεύκου διαθέτουν το πλεονέκτημα να ανάβουν πολύ εύκολα λόγω του ρετσινιού που υπάρχει στον κορμό του πεύκου. Δυστυχώς, τα ξύλα του πεύκου καίγονται πάρα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να χρειάζεται να προμηθεύεστε μεγάλες ποσότητες και σε μεγαλύτερη συχνότητα. Συχνα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το πεύκο “σκάει”, γεγονός που μεγιστοποιεί τις πιθανότητες πυρκαγιάς. Παρ’ όλα αυτά, αν δώσετε την απαραίτητη προσοχή, είναι ένα από τα καταλληλότερα ξύλα για προσάναμμα.

  1. Καυσόξυλα από Οξιά

Η οξιά ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της οξιάς είναι ότι προσφέρει μεγάλη διάρκεια καύσης. Εάν, λοιπόν, η φωτιά σας θέλετε να καίει από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα καυσόξυλα από οξιά είναι η κατάλληλ λύση. Επιπλέον, ανάβει χωρίς καμία απολύτως δυσκολία, ενώ παράλληλα δεν “σκάει” ιδιαίτερα. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της οξιάς, τα ξύλα της οξιάς χρησιμοποιούνται για την κυρίως καύση.

  1. Καυσόξυλα από Δρυς

Ένα από τα δημοφιλέστερα ξύλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η δρυς ή κοινώς η βελανιδιά. Προτιμήστε να προμηθεύεστε δρυ γιατί δεν έχει την τάση να “σκάει” και να πετάει σπίθες. Αντίθετα, η φωτιά από καυσόξυλα δρυ προσφέρουν μια μεγάλης διάρκεια φωτιά. Είναι το ιδανικότερο ξύλο αν σας αρέσει να χαλαρώνετε με τη μορφή και τη ζεστασία της φλόγας. Επίσης, καίγεται πιο αργά από όλα τα άλλα είδη ξύλου για τζάκι. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να αγοράζετε συχνά ξύλα. Εάν σας αρέσει να ψήνετε στο τζάκι σας προτίμησε τη δρυ γιατί δημιουργεί πολύ καλό κάρβουνο που κρατά για ώρες. Ωστόσο, ένα αρνητικό στοιχείο της είναι ότι ανάβει αρκετά δύσκολα, για αυτό ίσως χρειαστείτε κάποιο βοήθημα, όπως έτοιμα προσανάμματα.

  1. Καυσόξυλα από Ελιά

Η ελιά θεωρείται από πολλούς, το καλύτερο είδος ξύλου για το τζάκι. Συγκεκριμένα τα ξύλα από ελιά, παράγουν μικρή και ήρεμη φωτιά, ανάβουν σχετικά εύκολα και καίγονται αργά. Τα χαρακτηριστικά αυτά κάνουν την αγορά της ελιάς οικονομική γι’ αυτό προτιμάται τόσο από πολλούς λάτρεις της φωτιάς.

  1. Καυσόξυλα από Πουρνάρι

Το πουρνάρι ή αλλιώς έλατο θεωρείται ένα είδος ξύλου υψηλής ποιότητας. Ο λόγος είναι η μεγάλη ποσότητα ζέστης που προσφέρει κατά τη διάρκεια της καύσης του. Ακόμα καθώς τα ξύλα από πουρνάρι καίγονται αργά, τα καθιστά ακατάλληλα για προσάναμμα. Γι’ αυτό το λόγο δεν προτιμούνται συχνά από τους καταναλωτές για την κύρια καύση.

Στα xyla.gr σας προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, άριστη εξυπηρέτηση και επικοινωνία, εξαιρετικά σύντομους χρόνους μεταφοράς και παράδοσης. Όποια κι αν είναι η παραγγελία σας, είτε θέλετε καυσόξυλα σε σάκο είτε καυσόξυλα με το κυβικό, είμαστε έτοιμοι να σάς παραδώσουμε απόλυτα στεγνά ξύλα.

Είμαστε κυρίως ειδικευμένοι στο εμπόριο καυσόξυλων παρέχοντας υψηλής ποιότητας αποξηραμένα προϊόντα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Η σωστή παροχή υπηρεσιών είναι προτεραιότητά μας και οι πελάτες μας είναι πολύ σημαντικοί για εμάς.

Το δίκτυο διανομών μας είναι τόσο οργανωμένο που εξυπηρετεί τους πελάτες του Λεκανοπεδίου της Αττικής από 6 σημεία, προμηθεύοντάς τους καυσόξυλα άριστης ποιότητας.

Η εταιρεία μας διαθέτει 7 σημεία ανεφοδιασμού. Μπορείτε να επισκεφθείτε το e- shop μας και έχετε τη δυνατότητα πληρωμής της παραγγελίας σας με κάρτα και άμεση παράδοση των καυσοξύλων. Εμπορευόμαστε όλα τα μεγέθη καυσόξυλων που επιθυμείτε και προσφέρουμε μεγάλη γκάμα προσφορών και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την αποστολή καυσόξυλων σε όλα τα νησιά.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα καυσόξυλα ακολουθήστε μας στο Facebook, στο Instagram και στο Youtube.