Ηλεία

Ο εορτασμός του Πολιούχου της Αμαλιάδος- Οι καρδιές των πιστών στον Άγιο Αθανάσιο

Με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του δήμου Ήλιδας, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αμαλιάδας χθες το απόγευμα. Αυτή τη φορά όμως ο εορτασμός του Πολιούχου έγινε δίχως την συμμετοχή εκκλησιάσματος αφού έτσι υπαγορεύει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός μεταδόθηκε από την τηλεόραση της ΟΡΤ, όπως και σημερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Οι σιωπηλές θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (7  π.μ.) χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Άλλες εποχές θα ακολουθούσε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, κάτι που φυσικά δεν θα γίνει φέτος με τις ευχές όλων όμως ότι θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ο Πολιούχος τιμάται σιωπηλώς.

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξης Αναγνωστόπουλος, συνεφημέριός του π. Παναγιώτης καθώς και όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου είχαν φροντίσει για τον όπως αρμόζει στον Άγιο Αθανάσιο στολισμό του ιερού ναού.

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου τιμάται όλως ιδιαιτέρως και στο Λευκοχώρι του Δήμου Πηνειού όπου και η φερώνυμος εκκλησία.

Αργία σήμερα για την πόλη της Αμαλιάδος η αγορά της οποίας ετοιμάζεται να ανοίξει αύριο τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όλη η επικαιρότητα