Ηλεία

«Πολιτισμός και ευημερία» στον Δήμο Ζαχάρως

Η οργάνωση και δημιουργία ομαδικών εργαστηρίων με στόχο ψυχοκοινωνική στήριξη, ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων πολιτών των ΤΕΒΑ, είναι το βασικό αντικείμενο ενός νέου προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Ζαχάρως.

Ειδικότερα, ο δήμος προχωρά στην υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων προς τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με το δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο να αναθέτει την υλοποίηση αυτού στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πολιτισμός και Ευημερία».

Απευθύνεται σε εφήβους και οικογένειες και στοχεύει να οργανώσει και να δημιουργήσει ομαδικά εργαστήρια προς όφελος των ωφελούμενων.

Για τη στήριξη εφήβων θα δημιουργηθούν ομαδικά βιωματικά και διαδικτυακά εργαστήρια που θα αναφέρονται στις εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές στην εφηβεία, στην ασθένεια και την υγεία: Η αρρώστια ως καταφύγιο του ανθρώπου, στα ψυχοσωματικά συμπτώματα: Όταν το σώμα παίρνει τον λόγο, στην εικόνα του σώματος στην εφηβεία, στις φοβίες, την αγοραφοβία και τις κρίσεις πανικού και στη διαχείριση του άγχους. Στη στήριξη οικογενειών, η θεματολογία θα σχετίζεται με τον ενήλικα και το παιδί απέναντι στο διαζύγιο, τις παιδικές φοβίες, την επικοινωνία στην οικογένεια, την κακοποίηση του παιδιού, τη συναισθηματική νοημοσύνη του και την κοινωνική και συναισθηματική αγωγή του. Διάρκεια προγράμματος Πρόκειται για πρόγραμμα που θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2021.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως δύο φορές την εβδομάδα και θα διαρκούν μία ώρα. Μηνιαίως θα γίνονται οχτώ συναντήσεις, με εξαίρεση τις εορταστικές περιόδους και αργίες το ερχόμενο διάστημα. Εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα υγειονομικά μέτρα, οι συναντήσεις θα γίνονται διαδικτυακά.

Όροι συμμετοχής

Για να συμμετέχει κάποιος στο πρόγραμμα, οφείλει να προσκομίσει αίτηση εγγραφής στο Κ.Ε.Α., αστυνομική ταυτότητα, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ. και αίτηση συμμετοχής στα συνοδευτικά μέτρα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, που θα βρει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και του Δήμου Ζαχάρως.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ταξιάρχη-Ιωάννη Σαραντόπουλο στο 2625-400247 και 6939789142, καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας Ζαχάρως στο 2625-360512.

Όλη η επικαιρότητα