Ηλεία

Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Άλός»: Δημιουργεί το «Ψηφιακό Επιτάλιο»

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της Άλός» την θετική αξιολόγηση από πλευράς Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της πρότασης που έκανε ο σύλλογος για ένταξη του στο πρόγραμμα Ψηφιακών δράσεων.

Η θετική αξιολόγηση είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση επιχορήγησης με το ποσό των 8.000 ευρώ για τη δημιουργία του «Ψηφιακού Επιταλίου». Πρόκειται για μια πλατφόρμα, όπου θα περιέχεται ψηφιοποιημένη η ιστορία του Επιταλίου, σε φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, σπάνιες ηχογραφήσεις, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις και σπάνια χειρόγραφα.

Μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» η πρόεδρος του συλλόγου, Ρόη Βελισσάρη τόνισε πως «Μέσω της πλατφόρμας θα δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα -μέσω μιας μηχανής αναζήτησης- να αποκτά πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία, που αφορά τον τόπο μας.

Ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε ένα σπάνιο αρχειακό υλικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο εκτός των Επιταλιωτών και σε φοιτητές, ερευνητές και ιστοριοδίφες. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε στη διάσωση και ανάδειξη της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε κι εμείς με τη σειρά μας υποσχόμαστε να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο αυτό έργο που αναλάβαμε. Η δουλειά μόλις άρχισε!».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δραστήριος σύλλογος βρίσκεται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την διοργάνωση του φετινού (2ου) Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Όλη η επικαιρότητα